Yılın Kadını: Meryem Uzerli
Popüler

Yılın Kadını: Meryem Uzerli

Bu onurun kendisine “Meryem, adam gibi adamdır” dercesine verildiğine kani. Dalgacı bir insan demiş miydik?

Men of the Year adı üstünde yılın erkekleri... Ama bu isimler arasında öyle birisi varki, onca adamı omuz maharetiyle geride bırakıp tüm dişiliğiyle Yılın Kadını oldu. Muhteşem Yüzyıl’ın yeminli entrikacısı Hürrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli, Emir Sarısaç’ın sıra dışı kareleri ve Ebru Çapa’nın kalemiyle Kasım ayı GQ’sunda:

Büyük Londra Oteli’nde kalabalık bir ekip, yine Meryem Uzerli’ye hayret etmekle meşgulüz. Şahsen geçen yılki Vogue çekiminden tecrübeliyim ama Uzerli’nin fotomodellik performansı huzurunda her seferinde bir tertip afallıyor insan.

Fotoğrafları çeken Emir Sarısaç, “O deminki delici bakıştan bir kez daha alabilir miyim?” diye soruyor.

Bir kahkaha patlatıyor Uzerli: “Tabii, al buyur... Lafı mı olur?” Ve veriyor o bakıştan bir kez daha. Anında... Hakikaten birkaç saniye önce çocuk gibi bakan gözleri, bir anda delici, kesici, adını koyması zor bambaşka bir şeye dönüşüyor.

“Aman, istediğin bakış olsun” diyor hemen akabinde omuzlarını silkip pöhleyerek, “Hiç problem değil arkadaşlar benim için seksi olmak!” Kendiyle dalga geçerken, yine bütün otel, yüksek volümlü kahkahalarından biriyle çınlıyor. Gözümüzün önünde saniye başı dönüşen bir “kamera canlısı” var; deklanşör sesi kesildiği an, “sevimli” aslına rücu eden...

Kulağa abartı gibi gelecek ama Büyük Londra Oteli’nin kıdemli sakini, çalçene papağan Uğur’u bile paralize ediyor poz verirken. Vallahi şaka değil. 100 civarında kelime bilen, hatta zaman zaman kendini kedi zannedip miyavlayan Uğur, Meryem Uzerli kafesinin önünde poz vermeye başladığında, gün boyu ilk kez gagasını kapatıp, onu izlemeye koyuluyor.

Vamp pozları haricinde hep bir gülücük var ifadesinde Uzerli’nin. Sık sık kahkaha atıyor, bilemediniz kıkırdıyor, en olmadı tebessüm ediyor. Hayatı kolaylaştırmak için elinden gelen ne varsa yapıyor. Çekim yüzünden standart düzeni hafiften bozulmuş lobiyi toparlamaya girişecek neredeyse (Ki bilenler bilir, karizması kitsch’inden menkul Büyük Londra’nın derli toplu hali bile bünyeyi yorar. Dağılmış halini varın siz hesap edin).

Yazının devamı GQ Türkiye Kasım sayısında

İZLE
GQ Men of the Year 2023 Filmi
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası