Geleceğin devriyesi
Otomobil

Geleceğin devriyesi

Yarının kanunsuzlarına bugünden gözdağı: BMW DesignworksUSA, 2025 yılının polis devriye aracı ePatrol'a dair detayları açıkladı.

Suç ve ceza geçmişte olduğu gibi gelecekte de var olacak. BMW Group DesignworksUSA, yarının kanunsuzlarına bugünden gözdağı vermek istercesine 2025 yılı için bir devriye aracı konsepti yarattı. Tanıtımı Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamında yapılan aracın modüler yapısı ve insansız kullanım özellikleri dikkat çekici.

Aracın iki yanındaki tekerlekli üniteler ve havalanabilen orta ünite ihtiyaç anında ayırlabiliyor ve bağımsız olarak takibi sürdürerek verileri rapor edebiliyor. Geleceğin devriyesi aerodinamik tasarımı sayesinde çok hızlı aynı zamanda da estetik bir görünüme sahip.

Konseptin gövde malzemesi olarak alüminyum, karbon fiber ve polimer reçinenin ideal bir bütünü düşünülmüş. Hafif, sağlam ve kolayca biçimlendirilebilen bir tasarım için iyi bir seçim.

En önemlisi ise aracın camlarının bulunmaması. İçeriden görünen geniş açı pencereler aslında birer dokunmatik ekran ve dışarıda olup biten hakkında her türden görsel bilgiyi algılayıp yanısıtıyorlar.

Suça karşı mücadelede teknolojiyi böylesine etkin kullanan ve füturistik donanımıyla, tasarımıyla da gerçekten geleceğin devriyesi unvanını fazlasıyla hak eden bu süper otomobilin sadece 13 yıl içinde sokaklarda suçlu avlayacak olması fikri şimdilik biraz hayal ürünü gibi görünüyor.

İZLE
Burak Deniz'in Tamamen Elektrikli BMW iX İle Doğada Sürüş Keyfi
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası