Ölümcül Veneno
Otomobil

Ölümcül Veneno

Lamborghini yeni başyapıtını Cenevre'de sergiledi: Rüzgar kadar hızlı, zehir kadar ölümcül Veneno sadece üç adet üretildi.

Eşsiz modellerini, matadorlara meydan okuyan vahşi boğaların namlarıyla adlandırmak bir Lamborghini geleneği. Markanın son başyapıtı Veneno da adını 1914'te bir matadorun canını alan kızgın boğadan alıyor. Veneno, keskin hatlarının ardında bu ölümcül adın hakkını verecek kadar güçlü ve vahşi bir ruhu taşıyor.

Lamborghini, kuruluşunun 50. yılı şerefine bir rüyayı gerçeğe dönüştürdü. İtalyan otomobil işçiliğinin kusursuz ürünü Veneno tam 750 beygir gücünde. Bu inanılmaz performansın ardında 6.5 litrelik bir V12 motor var. Böylece Veneno saatte tam 355 kilometre hıza ulaşabiliyor. Sıfırdan 100 km/s hıza ise -neredeyse göz açıp kapayıncaya kadar- sadece 2.8 saniyede çıkıyor.

Görkemli görünümüne ve yüksek performans donanımına rağmen Lamborghini Veneno yaklaşık 1.450 kilogram ağırlığında. Bunun sebebi gövdesinin ve tamamlayıcı parçalarının -aynı öncülü Aventador gibi- karbon fiberle güçlendirilmiş polimerden (CFRP) üretilmiş olması.

Hafiflik prensibi aracın iç tasarımına da etkin olarak uygulanmış. Lamborghini patentli Forged Composite materyalden üretilen koltuklar ve tüm kabini kaplayan örgü karbon fiber CarbonSkin döşeme sayesinde Veneno gücüne asla ağırlıkla dizgin vurmuyor.

Sadece üç adet üretilen bu muhteşem otomobile sahip olmak niyetindeyseniz 3.9 milyon doları (yaklaşık 7 milyon TL) gözden çıkarmalısınız. Ne de olsa böylesi ölümcül bir güzelliğin bedeli ancak bir servet olabilir.

İZLE
Fiat 500L ile şehirde mola
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası