Dizüstü yeniden doğdu
GQ Loves

Dizüstü yeniden doğdu

Apple, dün lansmanını gerçekleştirdiği yeni nesil MacBook ile dizüstü bilgisayarın tanımını yeniden yaptı.

Teknoloji ve tasarım öncüsü Apple, dün San Francisco'da gerçekleştirdiği Spring Forward etkinliğinde mobil dünyada büyük heyecan yaratan Apple Watch hakkındaki son gelişmelerin yanı sıra deyim yerindeyse sil baştan yeni nesil MacBook hakındaki detayları da açıkladı.

Dizüstü bilgisayar kavranımın tanımını yeniden yapan yeni MacBook devrim yaratan yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor. Sadece 900 gram ağırlığında ve 13,1 mm inceliğindeki yeni MacBook gelmiş geçmiş en ince ve hafif Mac unvanına sahip.

Yeni MacBook altın, gümüş ve uzay grisi alüminyum gövde rengi seçenekleriyle geliyor. 12 inçlik Retina ekranı kusursuz bir görsel deneyim için ideal. Mevcut Retina ekranlara göre yüzde 30 daha az enerji tüketen bu yeni nesil Retina ekran 2304 x 1440 çözünürlüğü destekliyor.

Mac ailesinin güçlü yeni üyesi sadece 5 Watt enerjiyle çalışan yeni beşinci nesil Intel Core M işlemci ve Intel HD Graphics 5300 ekran kartıyla donatılmış. Düşük güç tüketiminin yanında yeni MacBook özel entegre pil tasarımıyla mevcut modellere göre yüzde 35 daha fazla batarya ömrüne sahip.

Apple yeni MacBook için yeni bir bağlantı noktasıyla karşımıza çıkıyor. USB-C olarak tanıtılan bu yeni bağlantı noktası, daha hızlı şarjı, görüntü iletimi için DisplayPort 1.2 protokolünü ve USB 3.1 standartlarında yüksek hızlı veri aktarımını destekliyor. Ayrıca 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantılar yeni MacBook'ta bütünleşik olarak yer alıyor.

Daha ince, daha hızlı ve daha dayanıklı olmak üzere yeniden tasarlanan arkadan aydınlatmalı klavye dizüstünde yeni deneyimlere öncülük edecek nitelikte. Bu kadar da değil, MacBook'a yeni bir etkileşim boyutu getiren Force Touch trackpad gelişmiş yerleşik güç sensörleriyle tıklamayı kişisel ve özgün bir deneyime dönüştürüyor. Force Touch trackpad, yeni numarası Force Click -yani bir tıklamayı takip eden güçlü bir basma- ile, bir sözcüğün anlamına bakmak, haritalara göz atmak veya bir dosyaya önizleme yapmak gibi pratik işlemlere olanak sağlıyor.

Yeni nesil MacBook dünya çapında 10 Nisan Cuma gününden itibaren Apple satış noktalarında yerini alacak. Tasarım ve performans harikası bu harika model hakkında daha fazla bilgi için Apple MacBook özel sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İZLE
İmrendiren Tasarım Oyuncak Koleksiyonu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası