2022 F1 Aracına Dair Bilmeniz Gereken Her Şey
GQ Sports

2022 F1 Aracına Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

FIA yeni araç modelini Britanya GP’den önce tanıttı. 2022 F1'inde daha yüksek hız ve heyecan sağlayacak teknik gelişmeler yarış pistlerine inecek.

Gelişen teknoloji ve  yenilikler sporun rekabetçi ve kontrollü tarafıyla harmanlanıyor. Hem seyir zevki hem de rekabet artışını hedefleyen FIA yeni araç modelini ve getirilen yeni kuralları Britanya GP’den önce tanıttı. Oldukça şık görüntüye sahip araç heyecan verici bir sayfa açacağa benziyor.

"Bu kural değişikliği; yeni bir yolculuğun, felsefenin, kültürün başlangıcı olacak. Bu yolculuktaki araçların yarışabilirliği, F1'in geleceği için çok önemli olacak. Bunu yapıyoruz çünkü taraftarları eğlendirmek istiyoruz, onlarla iletişime geçmek istiyoruz ve yeni taraftarların spora ilgi duymasını istiyoruz. Bu düzenlemelerle, F1'i mutlak olarak en iyi yarış gösterisi yaparak; sporumuzu global kültürün ve eğlencenin daha ileri seviyelerine ulaştıracağız." diyen F1 motor sporları şefi Ross Brawn ise 2022 kurallarının yeni ve heyecan verici bir sayfa açacağı konusunda ümitli.

Takımlar ve pilotların getirilen yenilikler ile ilgili henüz net bir fikirleri olmamakla birlikte, padokta yer alan takımların kimi bu yeniliklerin çok iyi olacağını ve rekabeti arttıracağını düşünürken kimi takımlar ve pilotları ise bu yeniliklerin bir yararı olmayacağını belirtiyor. Tüm bunların ışığında getirilen yenilikleri ve neyin amaçlandığını inceleyelim:

formula 1 2022

Fotoğraf: formula1.com

formula 1 2022 2

Fotoğraf: formula1.com

 F1 SPRINT YARIŞLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

SPRINT

İZLE
GQ TÜRKİYE MOTY 2022 FİLMİ
İLGİLİ İÇERİKLER Formula 1 2022 Yeni Araç
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası