6 Aralık 1991 yılında Balıkesir’de doğan Adar, spor ile Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi’nde hentbol takımıyla tanışıyor. Lise hayatının sonlarına doğru ise güçlü ve atletik fiziğiyle kendini fark ettiren Adar okul atletizm takımına geçiş yapıyor ve gülle atmada Türkiye dördüncülüğü elde ediyor. Başarılarla dolacak bir spor hayatının başlangıcı niteliğindeki bu deneyimlerden sonra Yasemin 2011 yılında profesyonel olarak güreşle tanışıyor.
Yasemin Adar bir yandan beden eğitimi bölümü okuyup, mezun olduktan sonra öğretmenlik yaparken bir yandan da güreşe devam etti. Balıkesir Gençlik Spor Kulübü, Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü derken ülkemizin köklü spor kulübü olan ENKA’ya yılında transferini gerçekleştirdi.
İlk uluslararası başarısını 2013 Akdeniz Oyunları’nda altın madalya ile elde eden Adar, 2017 yılında dünya şampiyonu, 2016-2019 döneminde ise üst üste dört kez Avrupa şampiyonu oldu. Kendisi aynı zamanda Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçimizdir. 2020 Avrupa Şampiyonası’nda ise gümüş alarak ikinci oldu.
2020 Tokyo, Yasemin Adar'ın ikinci olimpiyat deneyimi. 2016 Rio’da da bizi temsil eden sporcumuz o zaman maalesef ikinci turda elenmişti. Şimdiyse olimpiyat madalyalı ve alanında bunu başaran ilk Türk kadın sporcumuz.
Tokyo 2020’de serbest stil 76 kg.'da zorlu kuraları ve enfes maçlarından sonra bronz madalya mücadelesinde Kırgız rakibini 24 saniye gibi müthiş bir sürede tuş ederek üçüncülüğü ülkemize getirirken gözyaşlarına hakim olamadı. Madalya töreninden sonra NTV'ye verdiği röportajda "Kadınların nasıl güreşçi olacağını gösterdim, gelen tepkilerin ve önyargıların hepsini aştım. Kendimi tepkilere kapattım. Zorlu bir başarıydı ama hep söylüyorum ben ilklerin kadınıyım ve çok şükür bu ilkte nasip oldu.’’ diyerek 2024 olimpiyatlarında altın madalyayı hedeflediğini söyledi. Adar'a ve hedeflerine inancımız tam.
Aldığı madalyalar haricinde 2018 yılında Mustafa V. Koç Spor Ödülü'ne layık görülen sporcumuz yine aynı yıl olan 2018 Dünya Güreş Şampiyonası’nda yarı finalde dizi sakat olan rakibi Macar sporcunun sakat dizine hiç hamle yapmadığı ve zarar vermekten kaçındığı için Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından Dünya Fair Play Özel Diploması ile ödüllendirildi.
Zeki, çevik ve ahlaklı sporcu üçgeninde ilerleyen bu müthiş kariyeri izlemiş olmanın verdiği zevk ile Yasemin’i yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Nice madalyalara ilklerin kadını!