Okula geri dönerken, uyanma şeklimizi yeniden düşünmenin ve sabah rutinimizi geliştirmenin tam zamanı. Çoğu zaman, günümüzü daha başlamadan sabote eden tuzaklara düşüyoruz. İşte yataktan kalkar kalkmaz iyi bir başlangıç yapmak ve enerjinizi artırmak istiyorsanız kaçınmanız gereken en yaygın altı hata.
Erteleme düğmesi muhtemelen başarılı sabahların bir numaralı halk düşmanı. Birkaç dakika daha fazla uyuma fikri cazip görünse de, aslında ters etki yaratır. İlk zil sesinden sonra uykuya geri dönerek, tamamlayamayacağınız bir uyku döngüsüne geri dönme riskini alırsınız. Sonuç: birkaç dakika sonra sizi daha da yorgun bırakan kaba bir uyanış. Bu yanlış fikir gün boyunca sizinle kalacak ve kendinizi daha da yorgun hissetmenize neden olacak. Bu yüzden ilk zil çalar çalmaz kalkın - vücudunuz size teşekkür edecek.
Birçoğunuzun (bizlerin) uyandığında yaptığı ilk şeylerden biri, sosyal ağları veya e-postaları kontrol etmek için telefonunuzu almak. Bu refleks zihinsel sağlığınız için ölümcül bir hata. Kendinizi hemen dış bilgi akışına kaptırarak, zevk ve motivasyon hormonu olan dopamin seviyenizi düşürürsünüz. Dahası, güne kendiniz yerine başkalarını düşünerek başlamak moralinizi kolayca bozabilir. Kendinizi dijital dünyanın koşuşturmacasına maruz bırakmadan önce kendinize biraz zaman ayırın.
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, ancak tüm kahvaltılar eşit yaratılmamıştır. Hamur işleri veya endüstriyel tahıllar gibi hızlı şeker bakımından zengin gıdalar hızlı bir enerji artışı için cazip görünebilir, ancak daha sonra kan şekeri seviyelerinde keskin bir düşüşe neden olarak yorgunluğa ve motivasyonun azalmasına yol açarlar. Bu varyasyonlar aynı zamanda ruh halini düzenlemek için gerekli olan dopamin ve serotonin üretimini de etkiler. Enerjik ve dengeli bir başlangıç için protein ve lif açısından zengin, dengeli bir kahvaltı yapın.
Sabahları kendinizle konuşma şekliniz gününüz üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Olumsuz kendi kendine konuşma, şikayet etme veya önünüzdekiler hakkında sızlanma, daha başlamadan fazladan kilo almaya benzer. Bu sınırlayıcı düşünceler enerjinizi ve motivasyonunuzu azaltarak görevlerinizi şevkle yerine getirmenizi engeller. Bu düşünceleri tespit etmeyi ve olumlamalarla değiştirmeyi öğrenin. Güne fetheden bir ruhla başlamak zaten işin yarısıdır.
Birçoğumuz iyi bir doz kafein almadan kendimizi gerçekten uyanık hissetmeyiz. Ancak uyanır uyanmaz kahve veya enerji içeceği içmek ideal değil. Vücudunuz uyanmanıza yardımcı olmak için doğal olarak stres hormonu olan kortizol üretir. Sabah ilk iş olarak bu kokteyle kafein eklemek bu doğal üretimi bozar ve uyanık kalmak için bir bağımlılığa yol açabilir. Bunun yerine, bir fincan kahvenizin tadını çıkarmadan önce uyandıktan sonra bir saat bekleyin. Bu, sirkadiyen döngünüzü bozmadan etkilerini optimize etmenizi sağlayacaktır.
Sigara içenler için, kalkar kalkmaz bir sigara yakmanın cazibesi büyüktür. Ancak bu eylem çok tehlikelidir. Cancer dergisinde yayınlanan iki araştırmaya göre, uyanır uyanmaz sigara içmek, en az bir saat bekleyenlere kıyasla akciğer kanserine yakalanma riskinizi %79 oranında artırmakta. Dolayısıyla, sigarayı tamamen bırakmak sizin için hala çok zorsa, en azından günün bu ilk eylemini ertelemeye çalışın.
Sabahınızı bir esenlik ve üretkenlik anına dönüştürmek için birkaç iyi uygulama büyük fark yaratabilir. Kan dolaşımını hızlandırmak ve vücudunuzu nazikçe uyandırmak için gerinerek başlayın. Kalkar kalkmaz yatağınızı toplamak sadece bir temizlik alışkanlığı değil, aynı zamanda motivasyonunuzu artıran bir başarıdır. Sabahları kendinizi doğal ışığa maruz bırakmak, yatağınızı yapmadan önce odanızı havalandırmak veya yapılacak işlerin gerçekçi bir listesini çıkarmak, güne doğru adımlarla başlamanıza yardımcı olacak basit hareketlerdir. Son olarak, kısa bir süre için bile olsa biraz fiziksel aktivite yapmak, günün geri kalanında size kalıcı bir enerji artışı sağlayacaktır.
BU İÇERİK İLK OLARAK GQ FRANCE WEB SİTESİNDE YAYINLANMIŞTIR.