Artık işten insan çıkarmak yerine mekanların işten çıkarıldığı bir çağdayız. İnsanları işte tutup mekanları işten çıkarabiliriz.
Bugün artık insanların daha fazla parası değil daha fazla zamanı olduğunda neler yapabileceğini tartabilmesi, araştırması lazım.
Dönüşüme dönüşerek cevap verilir, karşı çıkmak yerine, olan bitenle yol almaya bakmak lazım.
Aracısızlaştırma bugünün gerçeği. Her şeyin aracısızlaştığı bir süreçteyiz, insanlara ve ürünlere doğrudan ulaşabiliyoruz, ara önleyiciler ve sağlayıcılar daha az.
İçinden geçtiğimiz süreç insan olduğumuzu ve değerli olduğumuzu bize bir daha hatırlatttı. Sahip olmanın pek de matah bir şey olmadığını, insanların evlerine koydukları duvarların işe yaramadığını gördük, ,insanın kendine yatırım yapması gerektiği görüldü.
Bir davranış üç türlü değişir; ya kafana odunu yersin ve bu sopa zoruyla olur, ya kendi içindeki disiplinle fayda ve zarar analizi ile yaparak ya da döner ve oradan uzaklaşırsın.
Birilerine bir şey öğretmeyi değil de bir şeyleri paylaşma kültürünü öğrenmemiz gerek.
Hayatta 'ne yaparsak kafayı kullanıp köşeyi döneriz' anlayışını bırakırsak, nasıl yeniye adapte olacağımıza bakıp kendimizi nasıl yenileyeceğimizi anlarsak kazanırız.
İnsan olarak merak edip meraklarımızın peşinden koşmalıyız. Merak etmezsen olduğun yerde kalıyorsun.
Akıl sağlığı ‘pandemisine’ aşı bulunur mu acaba?
Kimseyi beğenmiyorsunuz, kendinizi hep herkese beğendirmek istiyorsunuz.. Sıkıyorsa kendinizi kendinize beğendirin...
Kendinize alışmaya başladınız mı?