Pasta yoksa ekmek yiyin

Metropole taze düşen, fırından yeni çıkan bu gurme işi ekmekler Marie Antoinette’ın meşhur sözünü tersine çevirecek kadar lezzetli. Peynir-ekmeğe talim etmeyi havalı bir yemeğe dönüştüren bu ekmekleri nereden alıp neyle yemeli?

18 Nisan 2013

Pasta yoksa ekmek yiyin

LE PAIN QUOTIDIEN (İstinyePark/Suadiye/Kemerburgaz)

NE ALMALI? Ekşi mayalı tam buğday ekmeği, beş tahıllı üzümlü ekmek, French roll.

KULLANIM KILAVUZU Buğday ekmeği tavuk ve kırmızı etin ağırlıkta olduğu sağlıklı yemeklere yakışır. Beş tahıllı üzümlü ekmeğin tadınaysa zeytinyağına bandıra bandıra varmalı.

HAZIR GİTMİŞKEN Fıstık ezmesi, beyaz çikolatalı fındık ezmesi ve Belçika usulü krem çikolatadan oluşan üçlü setleri var. Tatlı krizine tatlı çözüm için ideal.

 

KITCHENETTE (Taksim/Etiler/Bebek)

NE ALMALI? Standart focaccia ekmeği.

KULLANIM KILAVUZU Focaccia, içinde kurutulmuş domates ve karamelize soğan olan bir ekmek türü. Hani, şu Kitchenette’te her yemek öncesi gelen pasta görünümlü ekmeklerden. Tek başına yiyin, açlığınızı bastırsın.

HAZIR GİTMİŞKEN Şef Julien’in mönüye yeni eklediği mini hamburgerin, ufak atıştırmalıkların tadına bakın.

İstanbul'un ekmekte usta adresleri GQ Türkiye Nisan sayısında ve iPad edisyonunda