Şehirde neler oluyor?
Popüler

Şehirde neler oluyor?

Yaklaşan tatilin keyfini şehirde çıkarmak isteyenler ve tatil dönüşü şehrin ritmini hızla yakalamayı hedefleyenler için özel bir etkinlikler seçkisi hazırladık.

Yaz sıcağından kaçıp başka dünyalara geçiş yapmak için en kısa yol bir sinema salonu olabilir. Gerçi bu haftaki tavsiyemiz, filmin geçtiği coğrafya itibariyle sıcaktan kaçmak için pek de doğru adres sayılmaz. Tabii yaz sezonunda vizyona girmiş olsa da iyi bir filmi ıskalamak istemeyiz.

Bu hafta vizyon tavsiyemiz 18 Temmuz haftasında vizyona giren John Curran imzalı Tracks (Çöldeki İzler). Adam Driver ve Mia Wasikowska’nın başrollerinde olduğu film Avustralyalı yazar Robyn Davidson’ın otobiyografisinden uyarlanmış. Görselliği ile özellikle dikkat çeken Çöldeki İzler bu seneki İstanbul Film Festivali’nin Yarışma bölümünde de gösterilmişti.

Avustralya çöllerinde geçen bu yolculuk filmi önümüzdeki sezonda sıkça göreceğimiz Wasikowska’nın performansıyla büyük beğeni topladı.

Bugünlerde İstanbul’da pek çok güncel sanat sergisi açılıyor. Hepsini takip etmek ise neredeyse imkansız. Ancak açtığı sergilerle çok yüksek sayıda sanatsevere ulaşan, İstiklal Caddesi’nin sanat vitrini Arter’de öyle bir sergi açıldı ki ısrarla vakit ayırmanızı öneriyoruz.

Türkiye çağdaş sanatının en önemli isimlerinden Füsun Onur’un kapsamlı sergisi Through the Looking Glass (Aynadan İçeri) sizi sıradışı sanatçının büyülü dünyasına davet ediyor.

Kavramsal sanatın anlaşılması zor olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak bu sergi anlamaktan çok hissetmekle alakalı. Bu konuda hem sergiye hem de kendinize güvenin. Sergi 17 Ağustos’a kadar ziyarete açık olacak.

Yazı İstanbul’da geçirenler, deniz heveslerini iyi müzikle birlikte boğazda tatmin edebilecekler. Gigology’nin bu sene ikincisini düzenlediği Onboard etkinliği sayesinde birçok önemli DJ performansı eşliğinde boğazın ortasında partileyebilirsiniz.

Ağustos boyunca, ayın 3'ü, 9'u, 16'sı ve 23'ünde dört farklı programla gerçekleşecek olan tekne partileri Adana Twins, Claptone, Dusky, Kruse & Nuernberg gibi pek çok ismi ağırlıyor. Bu isimleri bilmiyorsanız da önemli değil, eğlence garanti.

İZLE
Deniz Tortum’dan Belirsizlik Çağında Hayatı Olumlama
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası