HAKKASAN
İlk olarak 2001’de Londra, Soho, ardından 2010’da Mayfair’de kapılarını açan ve her iki lokasyonda da Michelin yıldızı almaya hak kazanan Hakkasan, bugün Amerika Birleşik Devletleri, Orta Doğu, Hindistan, Asya ve Avrupa’nın birçok noktasında geleneksel Kanton mutfağının çağdaş yorumunu misafirleriyle buluşturuyor. Büyük bölümünü paylaşımlık lezzetlerin oluşturduğu menüsüyle konuklarına eklektik bir yemek deneyimi yaşatmayı hedefleyen Hakkasan, tasarım öğelerinin desteğiyle dinamik ve etkileyici atmosfer yaratıyor. Asya’nın otantik dokusunu Batı’nın modern ruhuyla iç içe geçiren mekan bu yaz Bodrum’un dokusunu da kendine dahil ediyor. Restoran yaz sezonu boyunca Mandarin Oriental Bodrum’un içinde hizmet veriyor.
ONA AT THE BEACH
2019 yılında, Kopenhag NOMA restoranından ayrılan Luca Pronzato tarafından yaratılan ONA, gastronomi alanındaki genç yeteneklere yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri yeni bir platform sunuyor. ONA AT THE BEACH, Kaplankaya’da yer alan Anhinga plajındaki mekanında, ilk olarak Frenchie, Celler de Can Roca ve Clare Smyth gibi restoranlarda çalışmış şef Nicola Pla Gomez ve İstanbul’un gastronomik restoran’ı Nicole’ün şeflerinden Aykut Doğaner’i bir araya getiriyor. ONA, yaz boyunca Alancha, Neolokal, Çiya Sofrası ve Karaköy Lokantası gibi Türkiye’nin önde gelen restoranlarının mutfaklarında çalışmış en iyi şeflerini açık ateş mutfağının etrafında buluşturacak. Anhinga Beach’deki bu ONA pop-up misafirlerini kumların üzerinde ağırlıyor.
NOVİKOV BODRUM
İtalya, İngiltere, ABD, İspanya gibi birçok ülkede restoranlar açan Novikov Grubu Türkiye’deki ilk “Novikov” restoranını geçtiğimiz yaz Bodrum Yalıkavak Marina’da açmıştı. Dünyaca ünlü Novikov Restoranları'nın ortak özelliği, dünyanın her yerinden gelen taze balık ve kabuklu deniz ürünlerinin sergilendiği büyük buz tezgahlı “fish market” dolabından seçeceğiniz ürünün, restoranın açık mutfağında istediğiniz şekilde pişirilmesi. Bu devasa buz tezgah/dolap tüm Novikov restoranlarının ortak bir özelliğiyken bu yaz Novikov Bodrum bu ritüele bir yenisini ekleyeceğe benziyor; burrata, taze domatesler ve zeytinyağı. Novikov İtalya bu yaz Novikov Gruplarının Executive Chef'i Clifton Ian Muil tarafından Bodrum Yalıkavak Marina’da yönetilecek. Novikov Bodrum restoranı ile bir gastronomi deneyimi yaşamak isteyen misafirlerinin yanı sıra üst katında yer alan Helikopter Pistini de özel sürprizlere hazırladığını duyuruyor.