Dünyanın pizzası

İtalyan mutfağının yemek kültürümüze belki de en büyük armağanı olan pizza, bugün dünyanın dört yanında yerel ve alternatif tatlarla özelleşen global bir değer. İster hızlıca atıştırmalık bir dilim, ister gurme lezzetlerle donatılmış özel bir sunum... Aranızda pizza sevmeyen var mı?

03 Ağustos 2015

Dünyanın pizzası

Londra’da doğan, Chicago’da büyüyen ve son olarak İstanbul’a gelen Pizza East, dünyanın en popüler yiyeceklerinden birini, pizzayı özgün ve yenilikçi bir biçimde sunuyor.

Beşiktaş, Akaretler’in tam merkez noktasında hizmet vermeye başlayan Pizza East Istanbul, odun fırınında pişen özgün tariflerini en taze yerel malzemelerle birleştirerek eşsiz lezzetler yaratmayı başarıyor.

Pizza East aynı zamanda geleneksel İtalyan peynirleri, antipasti seçenekleri, şarküteri ürünleri ve özel kokteylleriyle de şehirdeki yeni favoriniz olmaya aday.

Şefin fark yaratan sırları:

Pizza hamuru: Üç gün boyunca mayalanan özel hamur çok daha çıtır...

Keçi peyniri: Özel üretilen keçi sütünden, hafif ve leziz bir peynir...

Taze nane yaprakları: Damakta yenileyici ve keskin nane etkisi...

Turşu biberler: Özenle seçilmiş ve işlenmiş yerel bahçe biberleri...


Chicago'dan İstanbul'a lezzetli transfer

Pizza East mutfağının as adamı şef Kyle Boyce, kelimenin tam anlamıyla bir pizza gurusu. Pizza East Chicago’dan İstanbul’a transfer olan Boyce, hem zengin mutfak deneyimlerini hem de yenilikçi yaratıcı kimliğini yanında getirmekten geri kalmamış. Elbette muhteşem pizza tariflerinin rakiplerine açık ara fark atan lezzet sırları var.

Bir kez tadına baktığınızda sizin de hayran kalacağınız pizzaların hamurları tam 72 saat mayalanıyor. Böylece tüm pizzalar hafif ve çıtır bir temel üzerine inşa ediliyor. Türkiye’de üretilen mozzarella ve burrata peynirleriyle yerel çiftliklerden tedarik edilen malzemeler Pizza East fırınından nefis lezzetler olarak çıkıyor.

Bütün bu süreçler şef Kyle Boyce tarafından bizzat uygulanıyor: “Tüm kurutulmuş etlerimiz İtalya’dan geliyor ve bütün parça etleri kendimiz kıyma haline getirip kendi baharatlarımızla tatlandırıyoruz. Elimizden geldiği kadar her şeyi baştan sona kadar kendimiz yapmaya çalışıyoruz.”

Türk mutfağının katkısı büyük

Yerel tatlar ve bunların uyarlanması şefin büyük önem verdiği konuların başında geliyor. Kyle Boyce, kendi tariflerinin Türk mutfağıyla ilişkisinden zevk duyuyor. Tariflerinden birinde, yerel yemek kültüründen aldığı ilhamı, “Kuzu köfte tarifimizi, Türk köfte tarifine uyarladım. Sumak ve kimyon gibi baharatları kullanarak yemeklere bir Akdeniz havası kattık ve Türk mutfağına adapte etmeye çalıştık” diyerek ifade ediyor.

Pizza East sadece pizzalarıyla değil, diğer İtalyan lezzetleriyle de iddialı. Şefin tabiriyle burası “İtalyan mezeleri” odaklı bir restoran. Boyce “Türkiye’deki yemek pişirme ve yemek yeme anlayışının ağırlıklı olarak meze kültürüne dayandığını fark ettik” diyor ve lezzet hikayesinde onlara güçlü bir vurgu yapmadan geçmiyor. Örneğin kekik ve bal sos eşliğinde servis edilen yerel ricotta peynirli kabak çiçeği kızartması mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

Değişim zamanı

Mekanda yenilikler de sürekli. Şef, “Normalde mönüyü altı haftada bir değiştiriyoruz çünkü mevsimlere uymakta özenliyiz” diyerek sürekli değişimin gerekliliğini açıklıyor.

Sona sakladık ama bu mutfağın, yine son derece yaratıcı malzemelerin katkısıyla hazırlanan tatlıları da aklınızı başınızdan alacak kadar iyiler. Daha fazlasını keşfetmenin yolu Akaretler’den, Pizza East’e yapacağınız lezzetli bir ziyaretten geçiyor.