Almadan önce:
1- Evinize uygun bitki alın, bitkiye göre ev bulmak zor. Bazıları ful güneş bazıları ise filtre aydınlık talep eder.
2- Alırken bitkinin sağlıklı yaprakları, düzgün ve dengeli bir formu, saksı altında çıkmaya başlamamış kökleri olduğuna; unlu bit, yaprak biti gibi böcekler olmamasına dikkat edin.
3- Moral bozmamak ve pratik yapmak için kolay yetiştirilen daha az nazlı olanlarla başlayın, isimlerini öğrenip biraz araştırma yapın.
Aldıktan sonra:
1- Seralarda hafiflik ve sterillik açısından sadece torf içerikli olarak üretilen bitkileri ilk satın aldığınızda muhakkak topraklarını bitkinin ihtiyacı olan doğru toprak karışımlarına geçirin.
2- Yeni saksıya geçirirken bitki kökünün seçeceğiniz saksıya uygun ve altı delik olmasına, altında da bir tabak bulundurmaya dikkat edin.
3- Yeni bir toprak kullandığınızda içinde yeterli besin bulunur, ek olarak besin takviyesi yapmayın, fazlası azından daha fazla zarar veriyor. Yumurta kabuğu, muz suyu, tarçın gibi ne işe yaradığı biraz muamma takviyelere prim vermeyin.
4- Sulamayı sadece bir kişinin kontrollü yapmasını sağlayın.
5- Günlük olarak bitkilerinizi takip edin, hem bu aylarda gelişimlerini gözlemleme şansına sahip olursunuz hem de aksilikleri fark etme imkanınız olur. Ama her gün bakıp da yaprağında nokta oldu, sol yaprak kıvrıldı gibi abartmayın, aynen insan gibi onlarda da sivilce, ışığa doğru yönelme, yerine alışma gibi aktiviteler normaldir.
Fem Güçlütürk’ün son GQ yazisi: Arkasına Gizlenerek Poz Verdiğiniz O Monstera Yaprağının Size İki Çift Lafı Var.
Fem Güçlütürk'ün Son Labofem Videosu: