Testosteron tedavisi çare mi?
Fitness

Testosteron tedavisi çare mi?

Testosteron tedavisi erkekleri gençlik yıllarına geri mi götürüyor yoksa ağır hastalıklara davetiye mi çıkarıyor?


Yaşla birlikte gelen tecrübeler hayatı kolaylaştırıyor ama karın bölgesindeki yağlanma, göz kenarlarındaki kaz ayakları ve düşen libido yaşlanmayı korkutucu hale getiriyor. Eski günlerine dönmek isteyenlerin son günlerde sıkça başvurduğu yöntem ise testosteron tedavisi… Peki bu tedavi ne kadar sağlıklı ve aslında sonuç veriyor mu?

Uzmanlara göre, testosteronun yaşlanmayı yavaşlattığı düşünülse de ileri yaşlardaki erkeklere bu takviyenin yapılmasının bilimsel olarak tespit edilmiş hiçbir faydası yok. Buna rağmen son 5 yılda hormona başvuranların sayısında yüzde 90'lık bir artış var. Her formda testosterona rastlamak mümkün; jel, bant ve iğne…
Testosteron kolay ulaşılabilir olduğu kadar ciddi yan etkiler de barındıran bir yöntem. Prostat kanseri ve kalp hastalıkları bu yan etkilerin sadece başlıcaları.

2008'de Hollanda'da 230 kişi üzerinde yapılan bir araştırma da testosteron tedavisini sorgulatacak sonuçlara sahip. Araştırmada hormon alan erkeklerde kas gücünde, algıda, ne de kemik yoğunluğu gibi hayat kalitesini artıracak gelişmelere rastlanmadı. Takviye vücuttaki kas kütlesinde ise yüzde 1.2'lik bir artış yarattı.

Hormon takviyesine başvuruyorsanız ya da bu yönteme başvurmayı düşünüyorsanız kendinize şu soruyu sormanız gerek: Yüzde 1'lik kas kütlesi tüm bu yan etkilere değer mi? 

İZLE
#BenimAntrenörüm: Testosteronu Bacak Antrenmanı ile Artırın
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası