12 adımda kusursuz ev barı
Popüler

12 adımda kusursuz ev barı

Kokteyller hazırlayabileceğiniz bir ev barı hiç de fena fikir değil. İyi bir barda olması ve dikkat edilmesi gerekenler listesi planlama aşamanızı kolaylaştırabilir.

1. Bar temizliği

Tezgâh temiz olmalı. Dolayısıyla havlu ve bardakların tezgâh üzerinde iz bırakmaması için altlıklar kesinlikle bulunmalı. Kağıt, mantar ya da ahşap arasından seçim yapabilirsiniz.

2. Bardaklar

Bardakta çeşitlilik esas ve mükemmel dünya, bar dediğinde her içkinin bardağının bulunabildiği bir yer. Diğer yanda sizinki de dahil bütün barlarda en azından şu bardaklar mutlaka bulunmalı: Çeşitli kokteyl bardakları, ince uzun kule bardaklar; rakı, şarap, martini ve margarita kadehleri ve bira için arjantin bardak. Ayrıca kokteyl bardakları soğuk kesim olmalıdır. Sıcak kesim olursa ağız kısmı gövde gibi kalın olduğundan toz ve kir toplar.

3. Buz

Bir buz kovanız ve tutacağınız olması şart. Ayrıca kokteyl işine giriyorsanız takımınızda büyük buz küplerini kırabilecek kadar dayanıklı bir blender'ınız olmak zorunda.

4. Karıştırıcılar

Bir sonraki adımda yapmanız gereken iyi bir kokteyl karıştırıcısı ve çelik kaplama bir kokteyl süzgeci almak. Düz metal bir karıştırıcı yeni başlayanlar için ideal. Kokteylleri karıştırmak için uzun saplı bar kaşıklarına da ihtiyacınız olacak. Bunlardan en az iki tane edinin. Ayrıca tuz, şeker ve tatlandırıcılardan ne kadar ekleyeceğinizi bilmek için de ölçekli kaşık bulundurmanız iyi olur.

5. Ölçüler

Kokteyl yapmak ölçüm işidir. Dash, bar kaşığı, çay kaşığı, yemek kaşığı, ons, cl gibi farklı birimlerle boğuşmamak için ölçüm kabına yatırım yapın.

6. Tirbuşon

Eğer ileri şarap açma teknikleri eğitiminizi aldıysanız (almadıysanız da bir ara öğrenmenizde fayda var) küçük katlanabilir tirbuşonlar yeterli olacaktır. Klasik kanatlı modelleri tercih etmekte de bir sakınca yok.

7. Havan

Viski, votka kokteylleri ve şuruplu içkilere eklemek için çeşitli otlar ve şeker öğütmeniz gerekebilir. Zaten biliyorsunuzdur ama prosedür gereği söyleyelim: Havanın ahşabı makbul.

8. Meyve sıkacağı

Taze meyve suyu kullanmak isterseniz (ki isteyeceksiniz) elektrikli bir meyve sıkacağını bulundurulacaklar listesine ekleyin. Ayrıca renkli kokteyl kürdanları ve şemsiyeler için de “iyi ki varmış” diyeceğiniz bir zaman olacaktır.

9. Kokteyliçkileri

Aynı bardaklarda olduğu gibi içkilerde de bir olmazsa olmazlar listesi var. Akıllıca oluşturulmuş bir içki stoğunda viski çeşitleri, votka, cin, rom, brendi ve tekila kesinlikle bulunması gereken temel içkiler. Bir de bu temel içkilerin karışacağı içkiler var. Bu kategoride de amaretto, anisette, chambord, grand marnier, shnaps, irish crème likör, sambuka, vermut ve kahlua gibi yan içki ve likörlerle bulunmalı.

10. Kombinasyonlar

Kokteyl yapımında uyumlu içkilerin karıştırmak kadar reçetedeki sıraya da dikkat edilmeli. Alkolsüz içecekler, grenadine, tonik ve soda, kahve çeşitleri, dondurma, karışık meyve suları, çeşitli soslar, tatlandırıcılar hatta Tabasco gibi acı soslardan yararlanabilirsiniz.

11. Aperitifler

Sofistike bir kokteylin altında yatan sır alternatif yiyeceklerle kombine edilmesidir. En kolay bulabileceğiniz ve ilk akla gelen yiyecekler arasında kereviz, kokteyl soğanı, zeytin türleri, taze nane, vişne, kakao tozu, hindistancevizi, karabiber ve tuz sayılabilir. 

12. Stok

Stoklarınızda farklı yörelerin üzümlerinden üretilmiş kırmızı ve beyaz şaraplar ile bira çeşitleri her zaman diğer içkilere kıyasla daha fazla olmalı. Misafirleriniz her zaman kokteyl içmek istemeyebilir. Ve elbette içki stoğunu partinin boyuyla doğru orantılı yapmak lazım.

İZLE
Restoran Haftası 5 yaşında
İLGİLİ İÇERİKLER içki bar yeme-içme
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası