Wellness Trendlerinin Yükselişi
Wellness

Wellness Trendlerinin Yükselişi

Hem mental hem de fiziksel sağlığımıza biçtiğimiz değerin günden güne önem kazanmasıyla, artık kendimize ayırdığımız vakitler birer lüks olarak konumlanıyor. Wellness turizmi de tam bu noktada devreye giriyor ve günümüzün en cazip seyahat odaklarını yaratıyor.

Farklı destinasyonları o an deneyimlemek istediğimiz, iyi olma halini pekiştirecek etkinliklerle eşleştirerek kendinize en uygun kaçamağı planlamak isterseniz, derlediğimiz wellness trendlerine bir göz atın.

Sound Healing İnzivası

Ses ve müziğin iyi olma haliyle yakından ilgisi olduğu bir gerçek. Frekans ve titreşimin beraberinde getirdiği uyumlanma birçok inançta ve pratikte yer alırken; “sound healing” adı verilen ses ile şifalanma ise bu antik uygulamayı günümüz wellness trendlerine taşıyor. Budist rahiplerin meditasyon pratiklerinde kullandıkları Tibet çanakları başta olmak üzere titreşimli enstrümanlarla yapılan bu uygulama, rahatlatıcı ve meditatif etkisinin yanında kişiyi frekans olarak hizalamayı hedefliyor. Şu an birçok spa menüsünde ve wellness odaklı inzivalarda karşınıza çıkabilecek bu uygulamayı siz de kendi meditasyon pratiğinize entegre edebilirsiniz.

Salt Float Kaçamağı

Günümüzün gözde wellness trendlerinden bir diğeri olan “salt floating”, vücut ısısındaki su ve tuz karışımında kelimenin tam anlamıyla süzüldüğünüz bir uygulama. Rahatlamayı, uyku verimliliğini ve genel iyi olma halini artıran bu uygulama küçük havuzlarda veya kapaklı, yumurtayı andıran küvetlerde yapılabiliyor. Bu trendin izini sürmek isteyenler, mineral açısından dünyadaki en zengin su olan Kızıldeniz, Ürdün’e bir seyahat gerçekleştirebilir. Suyun niteliği ile doğal olarak süzüleceğiniz ve doğal killerle cildinizi arındırabileceğiniz bir seyahat noktası olan Ürdün, wellness merkezleri yerine doğal destinasyonları tercih edenler için iyi bir seçenek olacaktır.

Wellness Trendlerinin Yükselişi

Forest Bathing

“Forest bathing”, aslında doğaseverlerin zaten buldukları ilk fırsatta yaptıkları, kendilerini en yakın ormana veya doğal ortama bırakma alışkanlığından başka bir şey değil. Kan akışını yavaşlatmak, stresten uzaklaşmak ve parasempatik sinir sistemini aktive etmenin en iyi yollarından olan doğaya ve doğala sığınmak; günümüz şehir insanı için bir wellness trendine dönüşmüş durumda. Fikir olarak en azından 30 dakikalık bir süreyi ormanda nefese dikkat ederek, farkındalıklı bir halde ve ağaçlar ile canlıları izleyerek geçirmek ne kadar bir trend sayılabilir emin olamasak da iyi olma halini artırdığı bir gerçek. Doğaseverlerin ve seyahat düşkünlerinin listesine ekleyebileceği Tayland ve Hindistan gibi lokasyonlar ise bu trendin uğrak noktaları arasında.

Dijital Detoks

Bu wellness trendi için aslında hiçbir ek çabaya gerek olmasa da belki de birçoğumuz için en zorlarından biri. Olduğumuz yerde kolaylıkla uygulayabileceğimiz dijital detoks, teknolojik ve dijital aletlerden dolayısıyla da sosyal medyadan ve daima ulaşılabilir olma halinden uzaklaşmayı sağlıyor. Fakat özellikle seyahat ederken yapılan dijital detokslar, deneyimlediğimiz yeni yerlerle çok daha nitelikli bağlar kurmamızı amaçlıyor. Herhangi bir yeni deneyimde beynimiz anda kalmaya ve farkındalığa daha açık oluyor. Çünkü daha önce hakkında herhangi bir veri oluşturulmamış veya nöral bağ kurulmamış olan bu lokasyonlar; beynimiz için oldukça heyecan verici. Özellikle seyahat esnasında dijital detoksa bir şans vermek, tecrübenizi unutulmaz kılabilir.

Farkındalıklı Hareket

Meditasyonun ve dolayısıyla wellness uygulamalarının durağanlıktan geldiği fikrine alışmış olabilirsiniz. Fakat hareket halinde olmanın da bir o kadar meditatif olabileceğine inanın. En yeni wellness trendlerinden farkındalıklı hareket, macera ve adrenalini iyi olma hali ile birleştiriyor. Kano, paddle board, farkındalıklı yürüyüş ve trekking gibi çeşitli aktiviteleri en büyüleyici doğal lokasyonlarda yapmak hem zihni boşaltmaya hem de bedenlerimizi biraz zorlamaya itiyor. Yeni deneyimlerin beden farkındalığımızı artıracak aktivitelerle birleşimi, odak ve dikkatimizi geliştirerek zihinlerimizin artık bir noktada sabit durarak berraklaşamadığı günümüzde hareketin yeni meditasyon sayılabileceğini gösteriyor.

İZLE
Murat Bür’le Wellness’a Giriş
İLGİLİ İÇERİKLER Wellness gq sonbahar 2023
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası