1000 şef, 24 mutfak, 4 gün

İstanbul Mutfak Günleri’nde 1000 şef, dört gün boyunca madalya ve uluslararası prestij için yarışacak.

14 Mart 2012

1000 şef, 24 mutfak, 4 gün

Başlarında bas bas bağıran bir Gordon Ramsay yok, 20 dakika içinde deniz kestanesi ve yılandan tatlı yapmaları filan da istenmeyecek. Ama istanbul'da buluşacak 1000 şef (600 yabancı, 400 yerli), 30 dakikada iki porsiyon kuzu yemeği, 100 dakikada üç öğün, 25 dakikada makarna, pasta süslemesi gibi alanlarda yarışacak. Dört gün boyunca fuar alanındaki 24 mutfakta, 15 kategoride farklı tariflerle yeteneklerini gösterecek. Ramsay ve Tom Collicchio değerlendirme koltuğunda oturmuyor ama jüriyi geçmek kolay değil. TAF (Tüm Aşçılar Federeasyonu) ve WACS (World Association of Chef Societies) işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, yurtdışından 20, Türkiye’den 45 kişilik gurme ve şef topluluğu yemekleri lezzetten estetiğe kadar ince ince değerlendirecek. Kazananlar son gün açıklanacak. Festival takvimine buradan göz atabilirsiniz. Amatör ve profesyonel şefler mutfakta marifetlerini sergilerken birbirine karışan iştah açıcı kokular arasında yarışmaları takip edebilirsiniz.  

www.istanbulgastronomyfestival.com 

 


Vücudunuz İçin En İyi 7 Kış Besini

YEME-İÇME | Vücudunuz İçin En İyi 7 Kış Besini

Erkek Sağlığı İçin 3 Besin

YEME-İÇME | Erkek Sağlığı İçin 3 Besin

Spor Yapanların Sıklıkla Tercih Ettikleri Protein: Hindi Eti

YEME-İÇME | Spor Yapanların Sıklıkla Tercih Ettikleri Protein: Hindi Eti

Yılbaşı İçkinizi Keşfedin

YEME-İÇME | Yılbaşı İçkinizi Keşfedin

Kışın Tüketmemiz Gereken 3 Protein Kaynağı

YEME-İÇME | Kışın Tüketmemiz Gereken 3 Protein Kaynağı

Daha Rahat Uykuya Geçmenizi Sağlayacak 12 Süper Besin

YEME-İÇME | Daha Rahat Uykuya Geçmenizi Sağlayacak 12 Süper Besin

Daha Fazla Göster