1000 şef, 24 mutfak, 4 gün
Yeme-İçme

1000 şef, 24 mutfak, 4 gün

İstanbul Mutfak Günleri’nde 1000 şef, dört gün boyunca madalya ve uluslararası prestij için yarışacak.

Başlarında bas bas bağıran bir Gordon Ramsay yok, 20 dakika içinde deniz kestanesi ve yılandan tatlı yapmaları filan da istenmeyecek. Ama istanbul'da buluşacak 1000 şef (600 yabancı, 400 yerli), 30 dakikada iki porsiyon kuzu yemeği, 100 dakikada üç öğün, 25 dakikada makarna, pasta süslemesi gibi alanlarda yarışacak. Dört gün boyunca fuar alanındaki 24 mutfakta, 15 kategoride farklı tariflerle yeteneklerini gösterecek. Ramsay ve Tom Collicchio değerlendirme koltuğunda oturmuyor ama jüriyi geçmek kolay değil. TAF (Tüm Aşçılar Federeasyonu) ve WACS (World Association of Chef Societies) işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, yurtdışından 20, Türkiye’den 45 kişilik gurme ve şef topluluğu yemekleri lezzetten estetiğe kadar ince ince değerlendirecek. Kazananlar son gün açıklanacak. Festival takvimine buradan göz atabilirsiniz. Amatör ve profesyonel şefler mutfakta marifetlerini sergilerken birbirine karışan iştah açıcı kokular arasında yarışmaları takip edebilirsiniz.  

www.istanbulgastronomyfestival.com 

 

İZLE
Yılın Şefi: Somer Sivrioğlu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası