Dünyanın herhangi bir yerinde yediğiniz bir yemekle, o yerin ritüellerini, tarihini ve coğrafyasını öğrenebilirsiniz. Ancak, şu sıralar bu gezilerinize kısa bir ara vermek zorundasınız. Yine de bu sizi yıldırmasın, farklı lezzetleri keşfetmek için dünyanın bir ucuna gitmenize gerek yok. Çünkü size tavsiye edeceğimiz en iyi yemek kitaplarıyla, dünyanın en güzel lezzetlerini kendi mutfağınızda taşıyabilirsiniz. Tüm kitapları keşfetmek için aşağıdaki galeriye tıklayın.
The Turkish Cookbook, Musa Daĝdeviren Türk mutfağı ve yemek geleneklerine dair her şeyi bu kitapta bulabilirsiniz. Jubilee, Toni Tipton-Martin Afro-Amerikan gastronomisiyle ilgili tüm detaylı bilgileri bu kitapta bulabilirsiniz. A Very Serious Cookbook, Contra Wildair Mevsimsel yemekler ve doğal şaraplarla ilgili geniş bilgiler içeren bu kitaba göz atmadan geçmeyin! The Gaijin Cookbook: Japanese Recipes from a Chef, Father, Eater, and Lifelong Outsider, Ivan Orkin - Chris Ying Japon mutfağını en ince ayrıntısına kadar inceleyen bu kitap mutlaka listenizde yer almalı. The Mezze Cookbook: Sharing Plates from the Middle East, Salma Hage 135'den fazla meze çeşiti içeren bu kitap, Türkiye, Suriye, İran ve Lübnan'ın yemek geleneklerine odaklanıyor. Tartine: A Classic Revisited, Elisabeth Prueitt - Chad Robertson San Francisco’da üretilen olağanüstü ekmekler, kekler, tartlar ve hamur işlerinin yer aldığı kitap kesinlikle favorilerinizden biri olacak. Waste Not: How To Get The Most From Your Food, James Beard Foundation Elinizdeki mevcut malzemelerle en iyi yemeği yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise, bu kitap tam size göre. American Sfoglino: A Master Class in Handmade Pasta, Evan Funke - Katie Parla Dünyanın en iyi makarnaları için kapsamlı bir rehber mi arıyorsunuz? O zaman doğru kitabı buldunuz. AMA: A Modern Tex-Mex Kitchen, Josef Centeno - Betty Hallock Teksas ve Meksika yemeklerinin derin geleneklerini keşfedebileceğiniz bu kitap listenizde muhakkak yer almalı. Sababa, Adeena Sussman İsrail mutfağının kendine özgü tüm yemekleri bu kitabın içerisinde.