Sıcaklar ağır yemeklerle aramızı açıyor, derece yükseldikçe hafif ve sağlıklı yiyeceklere yöneliyoruz. Hal böyleyken alternatifler de gitgide azalıyor. Eğer her öğün aynı seçeneklere takılıp kalıyorsanız yaratıcı önerilerimize bir göz atın.
Somon Burger
Malzemeler:
- Somon fileto
- Hamburger ekmeği
- Roka ve yeşillikler
- Zeytinyağı, limon, tuz, karabiber
- İsteğe bağlı olarak bir dilim gravyer peyniri, ananas dilimleri
Hazırlanışı:
- Somon filetoyu ızgarada ya da tavada kızartın. Birkaç damla zeytinyağı ve limonla tatlandırın. Roka yaprakları ve yeşilliklerle birlikte hamburger ekmeğine yerleştirin. Dilerseniz kızarttığınız bir dilim ananası ya da gravyer peynirini de ekleyin.
Kuşkonmazlı omlet
Malzemeler:
- 2 yumurta
- Bir demet kuşkonmaz
- Maydanoz, dereotu
- 100 gram rendelenmiş çedar peyniri
- Zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Kuşkonmazları ince ince dilimleyin. Bir tavaya biraz zeytinyağı koyun ve kuşkonmazları tavada birkaç kez çevirin. Kısık ateşte üzerine bir kapak koyup yavaşça pişmeye bırakın. Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte bir kapta çırpın, tavaya kuşkonmazların yanına ekleyin ve biraz daha çırpmaya devam edin. Çedar peynirini, maydonoz ve dereotunu da ekleyin ve omletin iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Karpuz - domates salatası
Malzemeler:
- Birkaç dilim ayıklanmış karpuz
- 3-4 adet salkım domates
- Bir kırmızı soğan
- Roka, fesleğen ve yeşillikler
- İsteğe bağlı olarak birkaç dilim beyaz peynir
- Nar ekşisi ya da balzamik sirke
Hazırlanışı:
- Karpuz dilimlerini küp küp doğrayın, domatesleri dörde bölün, kırmızı soğanı dilimleyin. Roka ve fesleğen yapraklarını, isterseniz başka yeşillikleri de ekleyip salata kasesinde karıştırın. Dilerseniz beyaz peyniri de küplere halinde kesip üzerine serpiştirin. Bikaç damla nar ekşisi ya da balzamik sirkeyle tatlandırın.
Zencefil - limon püreli tavuk şiş
Malzemeler:
- 2 kemiksiz tavuk kalça kuşbaşı
- Bir küçük boy zencefil
- Çeyrek limon
- Bir diş sarımsak
- Jalapeno biber dilimleri
- Bir fincan yoğurt
Hazırlanışı:
- Zencefili, sarımsağı, biberleri ve limon suyunu blenderda karıştırın. Yoğurdu da ekleyip püre kıvamına gelene kadar inceltin. Şişlere geçirdiğiniz tavukları ızgarada ya da tavada pişirin, püreyle birlikte servis edin.
New York Kontrfile
Malzemeler:
- 3 cm kalınlığında kesilmiş "New York" kontrfile
- Yarım limon
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı olarak dilimlenmiş bir kabak ve birkaç sap taze soğan.
Hazırlanışı:
- Kontrfileyi tuz ve karabiberle tatlandırın, ızgarada ya da tavada kızartın. Piştikten sonra bir tabağa alın, suyunu bıraktıktan sonra üzerine limonu sıkın. Dilerseniz kızarttığınız kabak dilimleri ve taze soğanlarla birlikte servis yapın.