Size iyi bir haberimiz var: Los Angeles’taki Alma’nın şefi Ari Taymor’a göre eğer kızarttığınız şey sağlıklıysa ve ayçiçek yağı gibi doymamış bir yağ kullanıyorsanız çok da kötü bir şey yapmıyorsunuz. Yani patates kızartmasının varlığını bile unutturacak olan, mayoneze batırılmış nohutlu kızartma için izniniz var.
3/4 fincan su
Bir tutam tuz
2/3 fincan nohut unu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 avuç ince doğranmış taze kişniş
Biraz zeytinyağı
3 yumurta sarısı
1 yumurta akı
2 adet mayer cinsi limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
4 fincan ayçiçek yağı ve pirinç kepeği yağı
Suyu kaynatın. İçine tuzu atın. İki çeşit unu da yavaşça suya ekleyip 20 dakika pişirin. Karışım macun kıvamına gelmeye başladığında sarımsak, normal limon suyu ve kişnişi ekleyin. Tat vermesi için yeterli miktarda tuz koyup üstü zeytinyağıyla hafifçe kaplanmış bir fırın kağıdının üstüne dökün. Buzdolabına kaldırın.
Mayonez için, motoru çalışmakta olan mutfak robotunun içine mayer limonunun kabuklarını ve yumurtaları ekleyin. İyice yoğun bir kıvama gelinceye kadar ayçiçek yağını yavaşça karışıma yedirin ve daha sonra meyer limonunun suyuyla inceltin. Buzdolabına kaldırın.
İkisi de soğuduğunda, nohut karışımını dikdörtgenler halinde parçalara bölün. Pirinç kepeği yağını 180 dereceye getirin ve nohutlu dikdörtgenleri sırayla, altın rengine dönünceye kadar kızartın. Yanında tuz ve mayonezinizle servis edin.