Mükemmel et taktikleri
Yeme-İçme

Mükemmel et taktikleri

İyi bir parça kırmızı etin ortasındaki pembe çizgi gastronomi dünyasının en seksi detaylarından biri. MSA'dan şef Murat Artukmaç az, orta ve iyi pişmiş etin sırlarını anlatıyor.

 

Bir parça eti gelişigüzel kesip, teflon tavada dakika hesabıyla bol bol pişirmek onu bir kez daha katletmek demek. Tam dişinize göre bir et ziyafeti çekmek için ızgara tavası nasıl seçilir; ızgaralık et nasıl kesilir, neyle yağlanır, ne kadar pişirilir? Mutfak Sanatları Akademisi'nden eğitmen şef Murat Macit Atrukmaç, et hakkında bilmeniz gereken püf noktalarını, mutfak sırlarını verdi.

 

İZLE
Yılın Şefi: Somer Sivrioğlu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası