Somon balığının sporcular için ne kadar yararlı bir besin olduğunu herkesçe kabul edilen bir şey. İçinde barındırdığı yüksek protein oranıyla spordan sonra tam bir kurtarıcı görevi üstlenen somon, aslında haftada 2 ya da 3 kere tüketmemiz gereken bir besin. Ancak pişirmesi ve hazırlaması zor olduğunun düşünenlerin sayısı ne yazık ki az değil. İşte spordan sonra zaman kaybetmeksizin hazırlayabileceğiniz en kolay somon tarifi.
Malzemeler
-4 Fileto Somon
-1 Adet Roka
-1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
-1 Yemek Kaşığı Limon
-1 Kekik Sapı
-1/2 Bal
-Biber ve Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle fırınınızı 200 derecelik ısıya getirin. Somonu tuz, biber, kekik ile karıştırın ve zeytinyağı ekleyin. Daha sonrasında fırına yerleştirip 10 dakikaya yakın kızartın. 10 dakika sona erdikten sonra fırını açın ve yağlı fırın kağıdının balığa yapışmadığına emin olun, tekrardan fırına yerleştireceğiniz somonun pişme derecesini bu sefer 150 dereceye indirin. Süre tamamlandıktan sonra balığı çıkartın, üstüne bal, roka ve limon suyu ekleyin. Afiyet olsun..