Bu Yaz Evinizde Bar Kurmanız İçin Gerekenler
Popüler

Bu Yaz Evinizde Bar Kurmanız İçin Gerekenler

Kendi evinizde usta bir barmen olmak için öncelikle birkaç şeye ihtiyacınız olacak. Tekele uğrayıp bazı gerekli içkileri aldıktan sonra size önereceğim birkaç farklı eşya ve tüyo ile beraber bu yaz mükemmel margarita veya mojito yapımında uzmanlaşabilirsiniz.

 

Telefonunuzun Notlar Uygulaması

Her ne kadar bariz görünse de şimdi söyleyeceklerimin öneminin altını çizmeliyim: eğer iyi bir barmen olmak istiyorsanız profesyonel barmenlerin hareketlerini gözlemlemelisiniz. En sevdiğiniz bara gidin ve barmenin kokteylinizi nasıl hazırladığını izleyin. Ne kadar tekila koyduğunu veya kullandığı şurubu nasıl yaptığını sormaya çekinmeyin, zira barmenler bilgi paylaşmaktan çok keyif alırlar! Bu yüzden, kokteyllerini sevdiğiniz bir bara gidiyorsanız, önce barmene kendinizi tanıtın ve tarifi not aldığınıza emin olun. Sonra ise eve gidip kokteylinizi çalkalayın ve keyfini çıkarın!

Punch

Punch yapımı gerektirdiği uğraş yüzünden kulağa korkutucu gelebilir, fakat evinizde büyük bir parti veriyorsanız eminim ki tüm akşamı mutfakta kokteyl hazırlayarak geçirmek istemiyorsunuzdur. Arkadaşlarınız gelmeden önce acılı margarita veya herhangi başka bir kokteyli, kişi başına 2 veya 3 bardak kokteyl düşecek şekilde ölçülerini ayarlayaraktan büyük bir miktarda hazırlayın ( 4 arkadaşın her birine 3 bardak kokteyl düşecek şekilde, toplam 12 porsiyon için 1 70cl’lik şişeyi baz alabilirsiniz). Malzemeleri karıştırdıktan sonra, kaba karışımın %15-20’si kadar buz gibi soğuk su ekleyin. Bu sayede kokteyli seyrelteceksiniz ve servis zamanı geldiğinde, buzlu bardağa kokteyli ekledikten sonra çalkalamanıza gerek kalmayacak.

İZLE
Bar Refaeli'nin tutkusu
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası