Bir mağarada yaşamıyorsanız, Türkiye’nin popüler tatil destinasyonları Bodrum ve Çeşme’de açılan yeni, havalı bar ve restoranlardan haberiniz var. Bir yıldan fazla bir süreyi evlerde geçirdikten sonra nihayet pandeminin bu sürecinde tünelin ucundaki ışığı görmemizle de birlikte tabiri caizse tarihin en çılgın partilerine tanıklık eden 20’ler dönemi geri geldi! Tabii kokteyl sahnesi de hareketli. Alkol oranı düşük seçenekler ve cin geçen senenin menülerine hakim gibi görünse de bu yaz keşfedilmeyi bekleyen bazı yeni lezzetler var.
Agave Bazlı Kokteyller
Tekila ve mescal/mezcal hiç şüphesiz bu yaz kokteyl menülerine hükmediyor. Yeni markalarla daha erişilebilir Margarita ve Paloma gibi içkiler de ön plana çıkıyor.
Kaplankaya’daki We Are Ona gibi pop-up’lar tamamen Mezcal’e adanmış bir menüye sahipken, Maça Kızı ve yeni açılan Lucca By The Sea gibi mekanların tekilanın ağırlıkta olduğu zengin bir kokteyl menüsü var.
Köpüklü Şaraplar
Kokteyl seçeneklerimiz gittikçe genişlerken, kimileri birinci sınıf bir kokteyl için daha fazla ücret ödemeyi de kabul ediyor gibi görünüyor.
Cin-tonikler ve sodalı Highball'lar geçmiş yıllarda oldukça popüler olsa da, Türkiye kıyılarının ışıltısının ve cazibesinin tadını gerçekten çıkarmak isteyenler şampanya, Prosecco ve yerli köpüklü şaraplar ile hazırlanmış kokteylleri tercih ediyor. Bence bu yaz plajlarda Şeftalili Belliniler ve French 75'ler moda olacak.
Çiçekler ve Otlar
İyi yapılmış bir Mojito’yu yenmek oldukça zor olsa da - nane ve fesleğen kokteyllerinin yerini kişniş, adaçayı gibi daha ilginç bitkiler ve gül veya yasemin gibi çiçek aromaları almaya başlıyor. Pek çok barmen, güzel (ve pahalı) kokteyller yaratmak için yenilebilir çiçeklerin kullanımını genişletiyor - Soho House's Picante gibi küresel markalar ise bitki temelli ve baharatlı kokteyllerin öncülüğünü üstleniyor.
Köpüklü Şaraplar
Kokteyl seçeneklerimiz gittikçe genişlerken, kimileri birinci sınıf bir kokteyl için daha fazla ücret ödemeyi de kabul ediyor gibi görünüyor. Cin Tonikler ve sodalı Highball'lar geçmiş yıllarda oldukça popüler olsa da - Türkiye kıyılarının ışıltısının ve cazibesinin tadını gerçekten çıkarmak isteyenler Şampanya, Prosecco ve yerli Türk Köpüklü Şarapları ile hazırlanmış kokteylleri tercih ediyor. Bence bu yaz plajlarda Şeftalili Belliniler ve French 75'ler moda olacak.
Alkolsüz Kokteyller
Geçtiğimiz yıl boyunca sağlıklı yaşama trendinin artmasıyla birlikte insanlar kokteyllerinde de daha “ayık” bir yaşam tarzının tadını çıkarıyor gibi görünüyor.
Geçmişte limonatalar ve meyve suları moda olurken, barlar alkolsüzlüğü yeni bir boyuta taşıyor. Egzotik demlenmiş buzlu çaylardan kombucha ile süslenmiş ekşi içeceklere kadar değişen içecekler ile lezzetten ödün vermeden formda kalmak daha kolay hale geliyor. Yaz sıcaklıklarıyla birlikte, alkolsüz kokteyller güneş altında yudumlamak için mükemmel bir seçenek oluyor.
*Mezcal: Meksika'da yetişen agave bitkisinin özsuyundan üretilen yüksek alkollü bir Meksika içkisi
*Highball: Az miktarda alkollü baz ve daha büyük bir oranda alkolsüz bir karıştırıcıdan, genellikle gazlı bir içecekten oluşan karışık alkollü bir içecek.
*Paloma: Tekila bazlı bir kokteyl.
*French 75: Cin, şampanya, limon suyu ve şekerden yapılan bir kokteyl.