Barbekünün 10 emri

Mangal yakmak ve bu mucizevi ateşte et pişirmek, erkekliğin temel kurallarından biri. Bu 10 emre harfiyen itaat etmiyorsanız barbekünün hakkını vermiyorsunuz demektir.

23 Nisan 2014

Barbekünün 10 emri

1. Ateşi başlatırken asla sentetik tutuşturucu, gazyağı, benzin kullanmayacaksın.

2. Mangalda odun ve odun kömürü dışında bir malzeme yakmayacaksın.

3. Ateşi asla fazla harlamayacak, kömürü boşa harcamayacaksın.

4. Pişirmek için ızgaraya kesinlikle yağsız ve kuru et atmayacaksın.

5. Eti pişirmeden önce ve pişerken iri taneli tuzla tuzlayacaksın.

6. Rüzgarın sesini dinleyecek, ateşi besleyen havayı kontrol altında tutacaksın.

7. Eldivenler amatörler içindir, yeri geldiğinde elini ateşten sakınmayacaksın.

8. Zamanın gücünü iyilik için kullanacak, eti asla kurutmayacak ve yakmayacaksın.

9. Pişirmeyi bitirdiğinde ateşi kendi kendine küllenmeye bırakacaksın.

10. Bir sonraki mangal partisi için ızgaranı temizlemeyi unutmayacaksın.


Gastronominin Yeni Klasikleri

YEME-İÇME | Gastronominin Yeni Klasikleri

Kışın Tüketmemiz Gereken 3 Protein Kaynağı

YEME-İÇME | Kışın Tüketmemiz Gereken 3 Protein Kaynağı

Proteinli Smoothie’den Vazgeçmeyin

YEME-İÇME | Proteinli Smoothie’den Vazgeçmeyin

Performansınızı Arttıracak Birleşim: Muz ve Badem

YEME-İÇME | Performansınızı Arttıracak Birleşim: Muz ve Badem

Sağlıklı Kalmanın Yolu Avokado Tüketmekten Geçer

YEME-İÇME | Sağlıklı Kalmanın Yolu Avokado Tüketmekten Geçer

Yazın Vücudunuzu Koruyan En İyi 5 Besin

YEME-İÇME | Yazın Vücudunuzu Koruyan En İyi 5 Besin

Daha Fazla Göster