1. Ateşi başlatırken asla sentetik tutuşturucu, gazyağı, benzin kullanmayacaksın.
2. Mangalda odun ve odun kömürü dışında bir malzeme yakmayacaksın.
3. Ateşi asla fazla harlamayacak, kömürü boşa harcamayacaksın.
4. Pişirmek için ızgaraya kesinlikle yağsız ve kuru et atmayacaksın.
5. Eti pişirmeden önce ve pişerken iri taneli tuzla tuzlayacaksın.
6. Rüzgarın sesini dinleyecek, ateşi besleyen havayı kontrol altında tutacaksın.
7. Eldivenler amatörler içindir, yeri geldiğinde elini ateşten sakınmayacaksın.
8. Zamanın gücünü iyilik için kullanacak, eti asla kurutmayacak ve yakmayacaksın.
9. Pişirmeyi bitirdiğinde ateşi kendi kendine küllenmeye bırakacaksın.
10. Bir sonraki mangal partisi için ızgaranı temizlemeyi unutmayacaksın.