Barbekünün 10 emri

Mangal yakmak ve bu mucizevi ateşte et pişirmek, erkekliğin temel kurallarından biri. Bu 10 emre harfiyen itaat etmiyorsanız barbekünün hakkını vermiyorsunuz demektir.

23 Nisan 2014

Barbekünün 10 emri

1. Ateşi başlatırken asla sentetik tutuşturucu, gazyağı, benzin kullanmayacaksın.

2. Mangalda odun ve odun kömürü dışında bir malzeme yakmayacaksın.

3. Ateşi asla fazla harlamayacak, kömürü boşa harcamayacaksın.

4. Pişirmek için ızgaraya kesinlikle yağsız ve kuru et atmayacaksın.

5. Eti pişirmeden önce ve pişerken iri taneli tuzla tuzlayacaksın.

6. Rüzgarın sesini dinleyecek, ateşi besleyen havayı kontrol altında tutacaksın.

7. Eldivenler amatörler içindir, yeri geldiğinde elini ateşten sakınmayacaksın.

8. Zamanın gücünü iyilik için kullanacak, eti asla kurutmayacak ve yakmayacaksın.

9. Pişirmeyi bitirdiğinde ateşi kendi kendine küllenmeye bırakacaksın.

10. Bir sonraki mangal partisi için ızgaranı temizlemeyi unutmayacaksın.


İstanbul'un En İyi 10 Hamburgercisi

YEME-İÇME | İstanbul'un En İyi 10 Hamburgercisi

İstanbul'un En İyi 10 Balık Restoranı

YEME-İÇME | İstanbul'un En İyi 10 Balık Restoranı

Bitki Bazlı Bir Menü: Baby Elephant Plant Based Cafe

YEME-İÇME | Bitki Bazlı Bir Menü: Baby Elephant Plant Based Cafe

GQ X KING: Seçtiğin Bira Senin Hakkında Ne Diyor?

BE A KING | GQ X KING: Seçtiğin Bira Senin Hakkında Ne Diyor?

Dünyanın En İlginç Tada Sahip 5 Birası

YEME-İÇME | Dünyanın En İlginç Tada Sahip 5 Birası

Daha Rahat Uykuya Geçmenizi Sağlayacak 12 Süper Besin

YEME-İÇME | Daha Rahat Uykuya Geçmenizi Sağlayacak 12 Süper Besin

Daha Fazla Göster