İtalya’nın kendine özgü içkileriyle meşhur olduğunu biliyorsunuzdur. Bu seferki içkinin ise biraz daha farklı bir hikayesi var. 1972’de Milano’daki Bar Basso’da barmen Mirko Stocchetto, Negroni’ye yanlışlıkla köpüklü şarap koyuyor. İçkiyi dökmek etmek yerine tatmayı tercih ettiğinde ise ne kadar güzel bir şey yarattığını keşfediyor. Böylece karşımıza Negroni Sbagliato (Yanlış) çıkıyor. Çoğunlukla yazın içilen bir içki olsa da gece partilerinizde ya da özel akşamlarda içebileceğiniz bu içki yakın zamanda favoriniz olacak. İşte sizin için hazırladığımız Negroni Sbagliato tarifi.
Malzemeler
-750 ML Tatlı Vermut
-750 ML Portakal likörü
-1 Düzine Mevsim Meyveleri
-750 ML Köpüklü Şarap
Garnitur: Rendelenmiş Tarçın
Hazırlanışı:
İlk önce tatlı vermutu ve portakal likörünü buz koyarak karıştırın. Daha sonrasında mevsim meyvelerini içine koyun ve üzerine köpüklü şarabı ilave edin. Bir süre yavaşça karıştırın ve taze rendelenmiş tarçınla süsleyin. İçkinizi keyifle yudumlayabilirsiniz. Afiyet olsun.