Artık sadece beden değil, zihin de antrenmanın bir parçası. Meditasyon, yoga, nefes teknikleri ve soğuk duş teknikleri, bizi daha dirençli, odaklanmış ve stresle başa çıkabilen bireyler haline getiriyor.
Akıllı saatler, fitness uygulamaları ve online coaching sistemleri bireysel olarak spor ve egzersiz rutinlerine entegrasyonumuzu kolaylaştırdı.
Spor saatindeki kalori takibi, koşu ayakkabısındaki adım sayar, spor kıyafetlerine entegre edilen sensörler ve fitness ekipmanlarına entegre edilen antrenman modellerİ hayatımızda yer etti.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeniden tasarlanan ekipmanlarla evinizde minimum yer ayırarak kendi antrenman alanınızı kurabiliyorsunuz. Bunun en güzel örneklerinden birini Technogym pandemi döneminde tasarladığı yeni nesil Bench ile onlarca egzersizi tek bir ekipmanda toplayarak geçtiğimiz yıllarda kullanımımıza sundu.
Genetik olarak spora yatkınlığınızla ilgili sorularınız varsa, Uniqgene ile iletişime geçmenizi şiddetle öneririm, çünkü genetik yapımızın spor performansımıza, beslenme alışkanlıklarımıza ve hatta antrenman süreçlerimize etkisi tahmin ettiğimizden de büyük. Artık, genetik testler yardımıyla bireysel gen yapımıza uygun beslenme ve antrenman programları oluşturabiliyoruz ve bu sayede optimum sonuçlara daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz.
Günümüz koşullarında, tüm vücut sıvıları ve dokulardan aminoasit analizi yapmak mümkün. Yüzlerce çalışma, aminoasit analizlerinin birçok hastalığın erken teşhisinde kullanılabileceğini göstermekte. Ayrıca, aminoasit analizi fizyolojik süreçlerde (egzersiz, büyüme, gebelik, menopoz, yaşlanma) ve patolojik durumlarda hangi beslenme ve tedavi gerektiğini belirleme ve takip etme olanağı sağlamakta.
Aminoasitler, gıdaların sindirimi yoluyla elde edilir. Ancak serbest aminoasitleri takviye olarak vermek de mümkündür. Serbest aminoasitler ağız yoluyla alındığında hızla kana karışır. Hücre içinde aminoasitler, protein yapılarını destekler ve katabolik süreçlere karşı etkilidir. Bu nedenle serbest aminoasit desteği karaciğer hastalıkları, diyabet, kalp yetmezliği, enfeksiyon gibi birçok hiperkatabolik hastalığın metabolik sonuçlarına karşı koyar. Gıdalar ve protein tozları, sabit oranda esansiyel aminoasit içeriğine sahiptir.
Kişisel aminoasit takviyeleri konusunda 15 yıldır aminoasit analiz ve tedavileri üzerinde çalışma yürüten Uzm. Dr. Aydın Duygu’nun Londra ve İstanbul’da kurucusu olduğu “Amino Acid Science” isimli firmanın çalışmalarını takip etmenizi öneririm. Doktor Duygu; aminoasit alanındaki çalışmaları nedeniyle 2020 yılında Birleşik Krallık hükümeti tarafından “inovatör” olarak onaylanmış ve kendisi halen bizzat Londra’da Amino Acid Science firmasının bilimsel çalışmalarını yürütmekte.
Sonuç olarak; teknolojik gelişmeler ve bireysel ihtiyaçların birleşimi, spor ve sağlık dünyasında yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Bu yeni dönemde, sadece bedenimizi değil, zihnimizi de eğitiyor, holistik bir sağlık ve wellness anlayışıyla yaşam kalitemizi artırıyoruz. Aklınızda bulunsun; yeni arayışlar yeni kuralları, yeni kurallar bambaşka bir dünyayı beraberinde getirir.