Fotoğraf: iStock
Gerek Londra barlarındaki donmuş hindistan cevizi ve şampanya kokteylleri, gerek Paris’teki mükemmel margaritalar… Kokteyl dünyası soğuk raflarda neler döndüğünü biliyor: donmuş içkiler her zaman güzel bir fikir. Yazın bitişi ve bildiğimiz lezzetli yaz meyvelerinin yavaş yavaş vedasıyla, en sevdiğiniz yaz meyvelerini dondurmanın ve yaz aromalarının olabildiğince tadını çıkarmanın zamanı geldi.
Ananas Güzel bir pina colada’ya bayılırım. Şahsen, en lezzetli suçluluk veren hazzı hazırlarken, buz kullanmak yerine donmuş ananas parçaları ve hindistan cevizi sütü kullanıyorum. Şeftali Şeftalileri, mükemmel püre kıvamını tutturana kadar bal ve suyla karıştırmanızı (blender ile) tavsiye ederim. Sonrasında elde ettiğiniz püreyi buz tepsilerine döküp dondurabilirsiniz. Ve işte lezzetli bir Bellini için şeftalili buz küpleriniz hazır! Karpuz Çekirdeklerini çıkararak karpuzu küp küp doğrayın ve dondurun. Donmuş karpuz parçaları cin-tonik içinde buz yerine kullanmak için çok lezzettli bir alternatif. Veya donmuş karpuz küplerini blenderdan geçirip mükemmel bir karpuz margarita da yapabilirsiniz. Yabanmersini Yaban mersini mevsimi Türkiye’de oldukça kısa. Şanslıyız ki yaban mersinleri mükemmel bir şekilde donuyor ve sonrasında cin bramble’a inanılmaz bir lezzet katıyor. Daha sonraki kokteyl denemeleri için bir şişe votkanın içine katmak da bir seçenek... Üzüm Donmuş üzümler çok lezzetli atıştırmalıklar evet, fakat ben onları evde vermutumu yudumlarken soğutmak için kullanmayı tercih ediyorum. Bazı zamanlarda siz de benim gibi beyaz şarabınızın soğuması için gerekli sabra sahip değilseniz, onu soğutmak için de donmuş üzümleri kullanabilirsiniz. Çilek Dondukları zaman bu meyvelerdeki tatlılık iyice dışarı çıkıyor. Donmuş çilek, daiquiri ile çok iyi karışıyor ve aynı zamanda sezon sonu Aperol Sprtiz’ini soğutmak için de çok iyi bir seçenek.
Kevin'ın 'Bir Spritz'in Kırk Yıllık Hatrı Vardır yazısını da okuyabilirsin