Marka: OAS
HQ: Stockholm, İsveç
Fiyatı: 99.90 €
Test Süresi: 3 ay
Neden bu ürün?
Keyfimize, gezmemize, sevdiklerimizle kavuşmamıza savaş açan 2020’ye yenik düşmek mi?
Yoksa her gün minik mutluluklar yakalayarak 2020’den intikam almak mı?
OAS ‘The Swedish Resort Brand’ olarak biliniyor. Kendilerini İsveç’in soğuk kışlarına bir reaksiyon olarak tanımlıyorlar. “Evet yılda üç sıcak günümüz olabilir, ancak biz bunun keyfini sonuna kadar çıkarmasını biliriz” diyor ve sadece yazlık, tatil kıyafetleri üretiyorlar.
2020’nin antidotu işte bu tavır.
Artısı
Yüzmeden hemen sonra kullanılmak üzere tasarlanan bu gömlek, yumuşacık bir havlu kumaştan üretilmiş.
Sudan çıkınca kurumayı beklemeden bara geçiş yapmak isteyenler için birebir.
(Bunun için Covid sonrasını beklememiz gerekecek, ama şimdiden hazırlanmak ve pandeminin bittiğini hayal etmek bana huzur getiriyor.)
Sosyal mesafeye uygun su sporları için ideal, neon renklerdeki havlu pançolardan daha klas bir çözüm.
Orijinal bir ürün. Şimdiye kadar her girdiğimde iltifat aldım, gömleği nereden bulduğuma dair sorguya çekildim.
En büyük artısı: Her giydiğimde kendimi bir tatil köyündeymiş gibi hissetmem.
Eksisi
Kuruduktan sonra sıcak basabiliyor, o nedenle sıcak havalarda saatlerce bu gömlekle dolaşmak mümkün değil. Su sonrası havlu yerine geçmekten ileri gitmiyor.
Ütülemek ve formda tutmak kalın havlu kumaşı nedeniyle normal bir yaz gömleğine göre daha zor.
Son Kararım
2020’nin moralini kırmasına izin vermeyenler, tatile gidemeyip kendini tatilde hissetmek isteyenler, su sporlarıyla ilgilenen ancak neon renk pançolardan bıkanlar için mükemmel bir ürün.
PS: Fotoğraflarda evimin önündeki gölden yararlanıyorum. Bu yaz ben de bulunduğum yerden ayrılmadım, kapalı alanlarda maskemi taktım ve sosyal mesafeye uygun sportif aktiviteler yaptım.
Marka: Nomad Goods
HQ: California, ABD
Fiyatı: 110-150$
Test Süresi: 6 ay
Neden bu ürün?
Birçok firma son yıllarda başucumuzu istila eden tüm cihazları aynı anda zarifçe şarj etmemizi sağlamak için çabalıyor. Akla ilk, Apple’ın çıkışını aylarca erteledikten sonra havlu attığı AirPower projesi geliyor. Nomad ise elimizdeki teknolojiyi akıllı bir tasarımla birleştirerek şimdiye kadar bu kategoride başka kimsenin yakalayamadığı form/fonksiyon dengesini tutturuyor.
Cihazlarımızla hiç olmadığı kadar zaman geçirdiğimiz bu dönemde, günlük rutinlerimizi ne kadar iyileştirebilirsek yanımıza kâr kalır. Şarj rutinimiz dahil.
Artısı
Base Station elektronik bir zımbırtıdan çok cihazlarımız için tasarlanmış kaliteli bir kanepeye benziyor.
Birer iPhone, AirPods ve Apple Watch’u aynı anda kablosuz ve hızlı şarj etme imkânı sunuyor.
Nomad’in üç adet şarj alanı sayesinde telefonu yatay yerleştirdiğim sürece şarj alanını ilk seferde tutturamadığım neredeyse hiç olmadı.
Cihazların şarj olduğundan emin olmamızı sağlayan LED ışıklar, ortamın aydınlık seviyesine göre otomatik kısılıyor, böylece gözleriniz geceleri rahatsız olmuyor. Nomad’in detaylara verdiği önemin en net göstergesi belki de bu.
Eksisi
Şarj matına hayat veren kumaş örgü kablo ne yazık ki Nomad’in özel üretimi. USB gibi bir standarda bağlı olmadığından, bozulduğu takdirde herhangi bir kabloyla değiştirmek mümkün değil.
Test sürecinin üçüncü ayında saatim arada şarj olmamaya başladı. Yeni Apple Watch modelleri daha büyük olduğundan bir temassızlık yaşandığını söylediler. Saati yerine oturtan parçanın yeni versiyonunu ücretsiz gönderdiler ve sorununun çözülmemesi halinde yeni bir ürün yollayacaklarının sözünü verdiler. Yolladıkları parça sorunu çözdü.
Her ne kadar kaliteli bir ürün olursa olsun, Base Station Apple’ın kullandığı şarj standartlarıyla limitli.
Ancak elektronik dünyasında bu, hayatın bir gerçeği. Zamanında tüm eski adaptörlerimiz nasıl çöp olduysa, Base Station’ı da bir gün aynı kader bekliyor.
Son Kararım
Eğer başucunun düzenini önemsiyorsan ve buna ayıracak bütçen varsa Base Station önerdiğim bir ürün. Yatmadan önce karanlıkta şarj kablosu aramayı özlemedim.
Bu yazı Sonbahar 2020 sayısında yayınlanmıştır.