Cihangir'de bir İtalyan
Yeme-İçme

Cihangir'de bir İtalyan

İstanbul’un önemli lezzet duraklarından, Cihangir’in saklı bahçesi White Mill, ünlü İtalyan şef Massimo Biale’yi konuk etti. GQ Türkiye için mutfağa giren Biale’nin hızlı, kolay ve lezzetli tarifi yeni favorilerinizden biri olmaya aday.

İtalyan mutfağını pizza ve makarnadan ibaret sanıyorsanız daha öğrenmeniz gereken çok lezzet var. “Kuzey İtalya balık ve et konusunda bir cennettir” diyor Massimo Biale. Padova’daki restoranı Ai Navigli ile yarattığı lezzet geleneğini başarıyla Roma’ya taşıyan şef, bu yıl ikinci kez White Mill mutfağına konuk oldu ve yeteneklerini burada konuşturdu.

Yaratıcı enerjisiyle Massimo Biale, tariflerini hazırlarken bizzat mutfakta bulunmayı ve kendi tarzını tabaklarına yansıtmayı seviyor. Sonuçlar bir harika. Burada olmaktan duyduğu mutluluğu, Türk mutfağının farklı tatlarını yemeyi ve pişirmeyi denemekten aldığı zevki gözlerinden okumak mümkün. Tastamam bir İtalyan olarak “En sevdiğim yemek, en basit görüneni: Domates soslu spagetti. Türkiye’deki favorilerimse köfte, humus ve abugannuş” diyor. Yanılmadığına şüphe yok.

İşte şefin GQ Türkiye için seçtiği kolayca hazırlanan ve son derece lezzetli kuzu pirzola tarifi...

Biberiye ve limonla marine edilmiş kuzu pirzola (2 kişilik)

Ne lazım?

6 parça kuzu pirzola

1 kaşık biberiye

1 kaşık kekik

Zeytinyağı

Balzamik sirke

2 diş sarmısak

1 kaşık limon suyu

Tuz ve karabiber


Nasıl yapılır?

Tuz ve biber hariç bütün malzemeyi bir kaba koyup iyice karıştırın. Pirzolaları marine etmek için bu karışımın içine koyup en az 1 saat bekletin.

Ardından pirzolaların üstüne iri taneli tuz serpip ızgarada pişirin.

Zeytinyağı, biberiye, limon suyu, tuz ve biberden oluşan karışımı blender’dan geçirin ve pirzolalarınız piştikten sonra üstüne sos olarak gezdirin. Afiyet olsun!

Yazının tamamı ve çok daha fazlası GQ Türkiye Nisan sayısında ve GQ Türkiye iPhone/iPad edisyonunda...

İZLE
GQ Türkiye & Niyazi Erdoğan MBFWI özel yemeği
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası