Şemsiye kullanma adabı
Moda

Şemsiye kullanma adabı

Etrafınıza dehşet saçmadan, ortalığı ıslatmadan, fırtınada savaşmadan, şemsiye kullanmayı öğrenmenizde fayda var.


Şemsiye terörüne engel olun: Sokaklar bahar yağmurlarında savaş alanına dönüyor. Yağmurlu havalarda sokaklarda insanların şemsiyelerinin birbirine takıldığı sahneler bir mevsim klasiği. İşte bu tip havalarda karşınızdan gelen kişinin şemsiyesine takılmamak için şemsiyenizi biraz dışarı doğru çevirmeniz olası bir kazayı önler. Şemsiyenin metal ya da plastik ucunun yanınızdan geçen kişinin vücuduna ya da daha kötüsü gözüne gelmemesine dikkat edin. Yağmur yağsın ya da yağmasın yürürken kaldırımın sadece yarısını işgal ettiğinizden emin olun. Böylece karşınızdan gelenler rahatça geçebilirler.

Şemsiyenizi kontrollü açın: Nerede olursanız olun şemsiyenizi açarken etrafınızdaki herhangi birine çarpmaması için dikkatli olun.




“Şemsiyelerin Dansı”nı öğrenin: Eğer ortalamaya kıyasla daha uzunsanız, karşınızdan gelen, şemsiye taşıyan ve sizden daha kısa boylu birine denk geldiğinizde şemsiyenizi hafifçe yukarı kaldırın. Böylece ikiniz de bulunduğunuz kaldırımı rahatça kullanabilirsiniz. Aynı yöntem kısa boylu iseniz de geçerli, sizden daha uzun boylu birinin yanından şemsiyeyle geçerken kendi şemsiyenizi başınıza doğru biraz yaklaştırın. Sonuç; sokakta kimsenin canını yakmadan, tartışmadan sorunsuz bir yürüyüş.

Dikkatli taşıyın: Şemsiyeler her ne kadar ince uzun eşyalar gibi görünse de onları taşırken dikkat etmeniz gereken bir iki küçük nokta var. Şemsiyenizi hiçbir zaman kolunuzun altına alarak yere paralel taşımayın. Aksi takdirde arkanızdan gelen kişiye zarar verebilirsiniz.



Kapalı alanlarda şemsiyenizi kuru bir yerde saklayın: Herhangi bir kapalı alana girerken şemsiyenizi mutlaka kapayın. Yağmurlu bir günde kapalı bir alana girmeniz gerekirse öncelikle şemsiyenizi kapatın daha sonra kendinizden ve başkalarından uzak tutarak birkaç kere silkeleyin ki şemsiyenin üzerinde biriken fazla su etrafı ıslatmasın. İçeri girdikten sonra şemsiyenizi ya koruma kılıfına katlayarak yerleştirin ya da bina girişlerinde bulunan ıslak şemsiyelerin muhafaza edildiği bölmelere bırakın.



Şemsiyenizi nasıl ve nereye bıraktığınız önemli: Şemsiyenizi trenlerde, uçakta ve arabadayken yakınınızda duracak şekilde yere bırakabilirsiniz. Asla yanınızdaki boş koltuğu işgal edecek ya da ıslatacak şekilde bırakmayın. Ortak kullanıma açık ve birisinin geçmesi muhtemel alanlara şemsiyenizi asmayın.

Fırtınalı havalar düşmanınız değil: Fırtınalı havalarda şemsiyenizin tersine dönme ihtimali var. Rüzgarla savaşmayın. Aksi takdirde şemsiyeyi düzeltmeye çalışırken ileriyi göremeyebilir, birisine çarpabilirsiniz ve muhtemelen şemsiyeyi de düzeltemeyeceksiniz. Onun yerine kapüşonlu bir yağmurluk ya da trençkot giymeyi tercih edebilirsiniz.


İZLE
Yılın Stil Sahibi Adamı: Murat Tamgüç
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası