Nokia'dan beklenen atılım
Teknoloji

Nokia'dan beklenen atılım

Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak Windows sistemli Nokia Lumia 920 akıllı telefon piyasasına büyük yenilikler getirecek.

Akıllı telefon arenasında iPhone mu, Android mi? tartışmaları süredursun bir zamanların en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, yeni telefonu Lumia 920 ile -geç de olsa- iyi bir çıkış yapmaya hazılanıyor. Görsel yönü kuvvetli Windows 8 mobil işletim sistemiyle çalışan Lumia 920, her nedense bir türlü Symbian'dan vazgeçemeyen Nokia için bir devrim niteliği taşıyor. Lumia 920, Finlandiyalı üreticinin ilk Windows tabanlı telefonu değil ama gerçekçi olmak gerekirse, Windows 8 işletim sisteminin gücüyle piyasada rekabet edebilecek ilk Nokia modeli.

Lansmanı dün yapılan Nokia Lumia 920 akıllı telefon piyasasına büyük yenilikler getirecek gibi görünüyor. Lumia'yı rakiplerine göre avantajlı kılabilecek olan ne göz alıcı renkleri, ne 4.5 inçlik yüksek çözünürlüklü mat ekranı, ne de Snapdragon 4 işlemcisi...

Kablolara veda etmeye hazırlanın. Lumia 920, herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan kablosuz olarak şarj olabiliyor. Nokia, Amerika'daki havaalanları ve kahve zincirlerine şimdiden şarj noktaları yerleştirmeye başlamış bile.

Bir ara megapiksel fazlalığına kafayı takmış olan Nokia neyse ki bu beyhude sevdadan vazgeçmiş ve daha "akıllı" bir kamera yaratmaya odaklanmış. PureView görüntü teknolojisi, özellikle karanlık ortamlarda daha uzun pozlama yaparak rakiplerinden beş kat daha fazla ışık yakalayarak daha net görüntü aydı yapabiliyor. Objektifin içindeki otomatik odaklı hareketli lens, uzun pozlamadan kaynaklanan bulanıklığı ortadan kaldırıyor.

Lumia 920, bireysel navigasyon alanında kuralları değiştirecek gibi görünüyor. City Lens uygulaması zenginleştirilmiş gerçeklik desteğiyle, etiketlenmiş sokakları, binaları ve mağazaları anlık olarak tanıyabiliyor. Yani akıllı telefonunuzu doğrulttuğunuz yönde bulunan önemli yerler hakkında birçok yararlı veriye zahmetsizce ulaşabiliyorsunuz.

Bu birbirinden etkileyici özellikler, yeni Nokia Lumia'yı akıllı telefon arenasında güçlü bir rakip yapmaya yetecek mi; ya da diğer büyük üreticiler bu gelişmelere nasıl cevap verecek, bunları önümüzdeki günler gösterecek.

İZLE
Bir Jenerasyon Portresi
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası