Fotoğrafta devrim başlıyor
Teknoloji

Fotoğrafta devrim başlıyor

Sony sadece objektiften ibaret "Lens Camera" fotoğraf makineleriyle, yeni mobil fotoğraf devrimini başlatmaya hazırlanıyor.

Fotoğraf karanlık kutudan çıkalı çok oldu. Yakın geçmişte dijital fotoğrafçılığın sanatsal değeri tartışmaları uzun uzadıya sürerken, akıllı telefonların bir anda yaygınlaşmasıya bir milyar dolarlık küçük dev uygulama Instagram, mobil fotoğrafçılık devrimini başlattı.

Bugün ise global teknoloji devi Sony, donanım gücü ve fotoğraf tecrübesiyle bu devrimi bir adım ileriye taşımaya hazırlanıyor.

Bildiğimiz fotoğraf makinelerinin aksine, bir objektif ve bir gövde yerine; iPhone ve Android akıllı telefonlarla entegre çalışabilen, içine güçlü bir görüntü işlemcisi yerleştirilmiş bir objektiften ibaret "Lens Camera" fotoğraf makineleri mobil fotoğrafçılığın geleceğine odaklanıyor.

DSC-QX10 ve DSC-QX100 olarak anılan iki model 22 ve 18 megapiksellik sensörler ve Bionz işlemcilerle donatılmış. Zeiss lensli objektifler akıllı telefonlara güçlü birer mıknatısla kenetleniyor ve Wi-Fi aracılığıyla işletim sistemine bağlanarak kontrol ediliyorlar.

Basitçe objektif, lens ve görüntü işlemci görevini üstlenirken, LCD ekran ve çekim sonrası işlemler görevlerini akıllı telefona bırakıyor.

Teknik detayları ve fiyatları henüz açıklanmayan Sony Lens Camera serisi fotoğraf makineleri önümüzdeki aylarda görücüye çıkacak.

İZLE
Nathan Drake Geri Dönüyor
İlgili Başlıklar
Daha Fazlası