Başka bir tablet mümkün
Teknoloji

Başka bir tablet mümkün

Lenovo Yoga Tablet mobil teknolojide bilinen kuralları değiştiriyor. Hem de Ashton Kutcher’ın teknik desteğiyle...

Günümüzde, boyutları ve teknik detayları farklı olsa da bir elektronik mağazasında karşınıza çıkacak tabletleri birbirinden ayırmak zor. PC piyasasının güçlülerinden Lenovo, işte bu yüzden, yeniliğin peşinden giden kullanıcılar için farklı bir deneyim yaratmayı amaçlayarak Yoga Tablet’i tasarladı. Hatta ünlü aktör Ashton Kutcher’ın bile bu süreçte parmağı var...

Son olarak Steve Jobs rolüyle beyazperdede karşımıza çıkan Kutcher, sürpriz bir hamleyle Lenovo’ya transfer oldu. Bunu göstermelik bir hareket sanmayın; Lenovo’da ürün mühendisi titriyle işe başlayan aktörün herkes gibi bir şirket kimlik kartı, hatta çalışma masası var. Lenovo Yoga Tablet’in Milano’daki #BetterWay lansmanına canlı yayında katılan Kutcher, yeni işinden ve tabletinden gayet memnun gibi görünüyordu. Biz de öyle...


Hafif, güçlü ve fonksiyonel

Peki Yoga’yı farklı yapan ne? Görelim... Tabletin ağırlık merkezini el hizasına kaydırarak “hafifleten” marka tasarımcılar için kullanımı kolaylaştırmayı ve bilek ağrılarına son vermeyi başarmış. Arka kısma eklenen açılabilir ince bir ayakla da tableti dik ve nispeten eğik açılarda ayakta tutarak fonksiyonel biçimde kullanılabilir kılmışlar.

Bir tablet kullanıcısıysanız onu sabahtan akşama dek elinizden düşürmeyeceğinizin farkında olmalısınız. Bu yüzden mümkün olduğunca hafif, uzun batarya ömrüne sahip ve iyi donatılmış olmalı. Android Jelly Bean işletim sistemiyle gelen Yoga tabletler tam 18 saate kadar pil ömrüne sahip. Tabletin 10 inç ekranlı versiyonu 605, 8 inç ekranlı versiyonuysa sadece 400 gram ağırlığında. Tatmin edici bir multimedya deneyimi için Dolby ses sistemi de mevcut. Dört çekirdekli işlemci tüm uygulamalarda yüksek performansın kaynağı.

Mobil teknolojiyi insan doğasına bir adım daha yaklaştıran Lenovo Yoga bu ay başında piyasaya çıkacak. 8 inçlik versiyonun 229, 10 inçlik olanın da 299 euro’dan satışa sunulması bekleniyor.

Lenovo Yoga Tablet

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası