Beyin Jimanstiğiyle Aklınızdaki Engelleri Kaldırmak
Argüman

Beyin Jimanstiğiyle Aklınızdaki Engelleri Kaldırmak

Değişikliğe ihtiyacı olduğunun farkına varıp da gideceği yöne bir türlü karar veremeyenler aramızda mı? Kendi üzerine derin düşünenlerin çıktıkları yolda işine yarayabilecek yönlendirme sorularıyla başlıyoruz!

Beyin jimnastiği yapmanın birçok metodu olabilir. Ama ben üzerime düşen vazifelerden bugün, kendi üzerine derin düşünmeyi seçtim. Zihnin içinde aslında sana ait bile olmayan birtakım düşünce kalıpları yüzünden, kendini olduğun gibi ortaya koymaktan çekindiğin, hayallerini gerçekleştiremediğin ve bir türlü mutlu olamadığın nice günlerin oldu mu? Söz aramızda kalacak, dürüstçe cevap verebilirsin. “Ben beyin jimnastiği yapamam, kendimi sorgulayıp da başıma iş açamam’’ diyorsan sıradaki sayfaya geçebilirsin. Bizde teklif var, ısrar yok. 

Değişikliğe ihtiyacı olduğunun farkına varıp da gideceği yöne bir türlü karar veremeyenler aramızda mı? Ne istediğimizi bilmek için kendimizle konuşmak ve düşüncelerimizi sağmak epey bi mühim. Kim olduğumuz, kim olmak istediğimiz, hayattan ne beklediğimiz üzerine kafa yormak ve çözüm bulmak için derin ve bilinçli düşünceler geliştirmemiz gerekir. Üstelik aklındaki engelleri kaldırmak, kendini daha özgür hissetmene ve gerçekten yapmak istediğin şeylere odaklanmana yardımcı olur. Cennet kıvamında vaatler vermiyor muyum?

Beyin jimnastiği öyle sadece kuru kuru okuyarak, oradan buradan bilgi edinerek yapılmaz. Emek ister. Kas hafızası bir kere oturdu mu, kendini sorgulamak otomatikleşir. Bir de bakmışsın devran değişmiş, yollar yeşermiş. İlk jimnastiği birlikte yapalım, birlikten kuvvet doğuralım dersen aşağıdaki soruları cevaplayarak başlayabiliriz. Olmadı fotoğrafını çek sonra cevapla diyeceğim. Ama bir şeyleri erteledikçe zaman aşımına uğradığını birçok kez deneyimledik. Hadi az laf, çok iş.

-Ne yaparken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorum, kendimi üretken, canlı ve mutlu hissediyorum?

-Henüz yapmadığım ama yapmayı istediğim neler var? Beni ne durduruyor?

-İşim yeteneklerimi, ilgi alanlarımı ve tutkularımı ne derece karşılıyor?

-Sevdiğim şeyi yapmak için savaşıyor muyum, yoksa konfor alanımda mı kalıyorum?

-Eğer hayat kısaysa, neden sevmediğim birçok şeyi yapıyorum ve asıl yapmak istediklerimi erteliyorum?

-Eğer hatalarımdan öğrenebileceğimi biliyorsam, başarısız olmaktan neden bu kadar korkuyorum?

-İstediğim için değil, mecbur olduğum için verdiğim kararlar neler?

-Eğer benden başka hiç kimse davranışlarımı eleştirmiyor olsa, nasıl davranırdım?

-Hayatta olmakla yaşamak arasındaki fark nedir?

-Yaşama nasıl daha çok dahil olabilir, nasıl daha iyi yaşayabilirim?

-Ben bu dünyadan uçup gittiğimde, geride nasıl bir iz bırakmak istiyorum?


Bu yazı "Aklınızdaki Engelleri Kaldırmak" başlığıyla #GQyaz21'de yayınlanmıştır. 

banner

İlgili Başlıklar
Daha Fazlası